Gemeente Geldermalsen

Inwoners Enspijk geven begraafplaats opknapbeurt

Op initiatief van de StichtingMooiWonenInEnspijk hebben vijftien vrijwilligers op zaterdagmorgen 29 mei jl. de begraafplaats in Enspijk een flinke opknapbeurt gegeven. Er werd geharkt, geveegd, geschoffeld en gepoetst en nu ziet de begraafplaats er weer prachtig uit. De stichting hoorde van inwoonster mevrouw Hol dat verschillende mensen uit Enspijk van mening waren, dat de begraafplaats er niet zo erg verzorgd uit zag en dat dit vooral door familieleden van overledenen als zeer storend werd ervaren. Het idee hier wat aan te doen was al snel geboren.

De gemeente Geldermalsen is verantwoordelijk voor het onderhoud, maar het niveau daarvan is afgestemd op de beperkte personele en financiële middelen die hiervoor beschikbaar zijn. In goed overleg met de gemeente heeft de Stichting MooiWonenInEnspijk een prachtige handreiking gedaan. De gemeente zorgde voor vuilniszakken, handschoenen, etc. en de vrijwilligers brachten zelf tuingereedschap, kruiwagens en de hoge drukspuit mee.

De paden werden geharkt, oud blad en onkruid werd verwijderd en het hek en de banken kregen een grondige schoonmaakbeurt met de hoge drukspuit. Alles ziet er nu weer prima uit.

In het najaar krijgen alle openbare begraafplaatsen van de gemeente een algehele opknapbeurt waarbij o.a. de paden van nieuw grind worden voorzien.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258