Gemeente Almere

Succesvolle start verkoop kavels Columbuskwartier

31-05-2010

Kavelverkoop Op zaterdag 29 bracht de gemeente Almere 54 nieuwe kavels in Columbuskwartier (Almere Poort) op de markt. Dat de animo voor deze kavels groot is, bleek de donderdag vóór de kavelverkoop al; één kavelkoper kwam speciaal terug uit Frankrijk en sliep twee nachten op de stoep voor het Stadhuis om de kavel van zijn keuze te bemachtigen. Vrijdagnacht kreeg hij gezelschap van zeven anderen, en uiteindelijk voegden zo'n dertig personen zich in de rij. In totaal zijn 29 opties verstrekt. Wethouder Adri Duivesteijn spreekt van een nieuwe slag op het terrein van particulier opdrachtgeverschap: "Nog steeds ondervindt de Nederlandse woningbouwmarkt de gevolgen van de crisis. Hoeveel grote projecten zijn al niet uitgesteld of stop gezet? In Almere zien we dat mensen letterlijk in de rij staan voor een kavel, in de rij om hun eigen huis te kunnen bouwen. De start verkoop van afgelopen weekend toont opnieuw de kracht van `IkbouwmijnhuisinAlmere'."

Donderdagmiddag installeerde de eerste kavelkoper zich, mét slaapzak, voor de centrale hal van het Almeerse Stadhuis, waar de Kavelwinkel gevestigd is. Omdat de 54 kavels werden verkocht volgens het principe `wie het eerst komt, die het eerst maalt', had de eerste kavelkoper in de rij de garantie dat hij zijn ideale kavel zou bemachtigen. Ook de andere mensen in de rij - allemaal toekomstige buren - wisten een optie op `hun' kavel te nemen. Voor sommigen is de bouw van een eigen huis een nieuw avontuur, bijvoorbeeld voor de hoogzwangere vrouw die - net als haar zus - een optie nam op één van de rijkavels. Anderen hebben de stap eerder gezet, zoals een familie die zeven jaar terug één van de eerste budgetkavels in Stripheldenbuurt kocht en nu verhuist naar Columbuskwartier. Duivesteijn: "Zo heeft iedere zelfbouwer een eigen verhaal; eigen drijfveren, eigen wensen en dromen, straks vertaald in een unieke woning."

De 54 kavels die zaterdag op de markt werden gebracht, zijn zeer divers: het zijn kavels waar een vrijstaande woning op kan worden gebouwd, twee-onder-één kap woningen of rijwoningen. Er zijn 15 opties genomen op één van de `Ik bouw royaal' kavels, en 14 opties op `Ik bouw vrij in een rij'. Vooral de kleine kavels (253 m²) bleken populair; op één na is op al deze kavels een optie genomen.

Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. In de Kavelwinkel geven ze u graag nadere informatie, of kijkt u op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl.