Gemeente Twenterand


Vertrouwenscommissie teleurgesteld over uitkomsten onderzoek

Onderzoek Rijksrecherche levert tot nog toe geen verdachten op

De voorzitter van de vertrouwenscommissie van de gemeente Twenterand Gerjan Smelt is zeer teleurgesteld over de uitkomsten van het onderzoek door de Rijksrecherche. Smelt: "Als vertrouwenscommissie hebben we bij de commissaris van de Koningin met kracht aangedrongen om de onderste steen naar boven te brengen. In dat licht bezien is het resultaat zonder meer teleurstellend".

Deze maand is de vertrouwenscommissie van de gemeente Twenterand geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek naar aanleiding van de aangifte door de commissaris van de Koningin, wegens het lekken van vertrouwelijke informatie tijdens de procedure ter vervulling van de vacature van het ambt van burgemeester in de gemeente Twenterand en Wierden.

Tot nog toe heeft de Rijksrecherche onvoldoende informatie kunnen inwinnen om op basis daarvan een verdachte te kunnen horen. Hoewel Smelt beseft dat de wettelijke mogelijkheden van de Rijksrecherche beperkt zijn, overheerst toch de teleurstelling: "Het lek is niet boven tafel en daarmee is de vertrouwenscommissie nog niet van blaam gezuiverd." Namens de vertrouwenscommissie roept Smelt dan ook iedereen op, om informatie die kan bijdragen tot een oplossing in deze onverkwikkelijke zaak te melden bij de Rijksrecherche.

Wel is Smelt tevreden over de maatregelen die zijn getroffen om in de toekomst de geheimhouding meer te borgen. Zo zal de termijn tussen de laatste selectiegesprekken en de openbaar making van de aanbeveling aan de Minister aanzienlijk worden bekort. "Deze termijn is in Twenterand te lang geweest, we hebben er dan ook op aangedrongen om deze termijn te bekorten".