Hoefnet

Nieuws

Duitser Schettler nieuwe ICKD-voorzitter

30-05-2010

Na de onverwachte terugtreding van de voorzitter van de internationale vereniging voor jeugdmensport ICKD Patrick Dubrulle uit Frankrijk en vicevoorzitter Enrico Allgauer uit Oostenrijk vond er op 29 en 30 mei in Düsseldorf een buitengewone ledenvergadering plaats. De Duitser Rolf Schettler werd unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. De Britse Mary Jane Campbell, de secretaris generaal van de Britse Young Drivers, werd gekozen tot vicevoorzitter.

De Hongaarse vierspanrijder Jozsef Dobrovitz, op wiens terrein in augustus de Junior World Trophy wordt georganiseerd, toonde zich na afloop van de verkiezing in Dusseldorf tevreden: "Nu kan de jeugdmensport verder ontwikkeld worden in de richting van de FEI reglementen, zonder de jeugd tekort te doen."
Een ander onderwerp op de agenda was de openstaande punten in het vraagprogramma van de Junior World Trophy 2010 in Vecsés. Het FEI Driving Comité heeft namelijk het verzoek om de minimum leeftijd voor deelname aan een marathon te verlagen, afgewezen. De minimum leeftijd blijft 14 jaar.
In totaal worden er in Hongarije 130 aanspanningen uit 12 landen verwacht, waaronder voor het eerst ook deelnemers uit Rusland.

De nieuwe leiding van de ICKD: Mary Jane Campbell (GBR) en Rolf Schettler (GER) De nieuwe leiding van de ICKD: Mary Jane Campbell (GBR) en Rolf Schettler (GER) (foto: www.proEinspaenner.de)
*

*