Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Expo Park Shanghai trekt Koninklijke aandacht uit Nederland

31 mei 2010

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Landschapsarchitect Niek Roozen heeft op de World Expo in Shanghai prinses Maxima en prins Willem-Alexander rondgeleid door het Expo Park. Het prinselijk paar was onder indruk het park met daarbij de uitleg over de uitgangspunten van het ontwerp, de Groene Stad filosofie en veel andere gerealiseerde groenprojecten in China.

Aanleiding van het koninklijke bezoek was dat Niek Roozen en NITA Design Group Shanghai (samenwerking tussen Chinese en Nederlandse ontwerpers) de eerste prijs wonnen in 2006 met hun ontwerp van het Central Green Park op de Expo 2010. Â

Bij de totstandkoming van het ontwerp heeft Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) een belangrijke rol gespeeld. Sortimentsdeskundige Marco Hoffman stelde een lijst op met geschikte planten voor de inpassing in het ontwerp voor deze specifieke doeleinden en groeiomstandigheden.

Het Central Green Park is aangelegd aan de Pudong-zijde van de rivier Huangpu. Dit park ligt in een van de meest dichtbevolkte steden van de wereld en wordt volop gebruikt voor recreatie. Daarnaast is het ook een groene long die de luchtkwaliteit verbetert. Het centrale park heeft een grootte van 29 ha en vormt met veel bomen een aantrekkelijke schaduwrijke oase voor de duizenden bezoekers die dagelijks de World Expo in Shanghai bezoeken.

Contact
Marco Hoffman