Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Cornelis van der Wiel

31 mei 2010

Ere wie ere toekomt

Cornelis van der Wiel uit Spijkenisse ontving zondag 30 mei een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Salet.

De heer Van der Wiel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats bij Kynologenvereniging Voorne-Putten, Voorweg 7A in Spijkenisse. De heer Van der Wiel neemt dan afscheid als penningmeester van de vereniging.

De heer Van der Wiel is sinds 1984 bestuurslid c.q. penningmeester van de Kynologenvereniging Voorne-Putten. Hij is een zeer belangrijk persoon voor de vereniging. De heer Van der Wiel houdt zich bezig met de organisatie van alle evenementen zoals behendigheidswedstrijden, clubmatches, spelletjesdagen en hij organiseert examens. Daarnaast onderhoudt de heer Van der Wiel het clubgebouw en het terrein, verzorgt de inkoop voor de kantine en is bij vergaderingen aanwezig. Hij is een geweldige gastheer voor alle cursisten.

De heer Van der Wiel doet ook bij andere organisaties vrijwilligerswerk. Zo is hij sinds 2006 vrijwilliger bij de gemeente Spijkenisse. Hij begeleidt de scootmobiellessen voor inwoners van Spijkenisse.

Van 1980 tot 2005 was de heer Van der Wiel lid en penningmeester van de FNV Houtbond. Verder is de heer Van der Wiel van 1974 tot 1984 actief geweest op camping Konijnenburg in Putten. Hij organiseerde daar spelletjes voor de kinderen en gezellige avonden voor de campinggasten.