Universiteit van Tilburg

Persbericht 31 mei 2010

Prof. dr. Frank Hendrickx benoemd tot hoogleraar Europees arbeidsrecht

De Universiteit van Tilburg heeft Prof. dr. Frank Hendrickx per 1 mei benoemd tot hoogleraar Europees Arbeidsrecht bij het onderzoeksinstituut voor arbeidsmarktvraagstukken ReflecT. De leerstoel houdt zich bezig met de sociale dimensie van de Europese integratie en het vinden van een balans tussen economische vooruitgang en sociale bescherming.

Het onderzoek van deze spanningsvelden zit verweven in concepten zoals `economische en sociale samenhang' en `flexicurity', één van de kernthema's in het onderzoeksprogramma van ReflecT. Thema's die daarbij aan de orde komen zijn: herstructurering van ondernemingen, gelijke behandeling, sociale dialoog, Europese medezeggenschapsregelingen, a-typische arbeid, arbeidsmobiliteit, werkgelegenheid, etc.

Frank Hendrickx (Antwerpen, 1968) is sinds 2009 ook hoogleraar arbeidsrecht bij de Katholieke Universiteit van Leuven en combineert die functie met zijn hoogleraarschap bij Reflect in deeltijd (0,2fte). Hendrickx behaalde in 1992 zijn rechtentitel Magna cum laude aan de Universiteit van Leuven. Hij studeerde ook filosofie en verkreeg zijn juridische MA graad aan de London School of Economics (1997) en zijn doctorstitel aan de Universiteit van Leuven (1999). Tussen 1994 en 1999 werkte hij als advocaat aan de Antwerpse en Brusselse balie. Hij was sinds 2001 deeltijds als docent en vervolgens als hoofddocent verbonden aan de juridische faculteit van de Universiteit van Tilburg. Hendrickx is hoofdredacteur van het European Labour Law Journal en heeft zitting in redacties van andere tijdschriften voor arbeidsrecht. Hij publiceerde talrijke artikelen en boeken en adviseert nationale en internationale overheden en privé organisaties op het gebied van arbeids- en sportrecht.