Gemeente Hoogeveen

Burgemeester Helmer Koetje onverwacht overleden


Burgemeester Helmer Koetje is in de nacht van zondag op maandag in zijn woonplaats Vroomshoop overleden. Hij is 57 jaar geworden. Helmer Koetje was sinds 1 juli vorig jaar burgemeester van de gemeente Hoogeveen.

Kort na zijn aantreden werd bij burgemeester Koetje longkanker geconstateerd. Hij koos ervoor om zo lang mogelijk aan het werk te blijven. "Voor mij ligt de prioriteit de komende tijd bij de behandeling van de ziekte, mijn gezin en de gemeente Hoogeveen", zo liet hij indertijd gemeenteraad, college en de gemeentelijke organisatie weten. Tot voor anderhalve week terug was hij volop aan het werk. Zijn overlijden komt dan ook onverwacht.

Helmer Koetje was een gedreven mens. Zo lang zijn fysieke en mentale conditie het mogelijk maakte, zette hij zijn werkzaamheden voort.

Het gemeentebestuur en de medewerkers zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Helmer Koetje. Ieders gedachten gaan uit naar zijn vrouw Petra en zijn nog jonge kinderen Kornee, Henri en Lise.

Het is nog niet bekend waar en wanneer de uitvaart zal zijn. In het raadhuis van Hoogeveen en in de dorpen worden dinsdag condoleanceregisters geopend. Ook op www.hoogeveen.nl is een condoleanceregister beschikbaar.