Politie Hollands Midden

Katwijk Verdachten van inbraak bij sportcomplex aangehouden

De politie heeft zondag 30 mei twee mannen van 23 en 35 jaar uit Zeist aangehouden op verdenking van inbraak bij een sportvereniging aan de Laan van Nieuw Zuid. Een getuige zag rond 03.40 uur drie mannen het terrein oplopen en hoorde even later een alarm afgaan. De getuige vond dit verdacht en belde de politie. Agenten hebben bij het terrein uitgekeken naar de verdachte personen en zagen bij het parkeerterrein een man wegduiken. De man zat gehurkt bij een auto en een tweede persoon stond bij een bestelbus. Hierop werden de mannen aangehouden. Bïj de sportvereniging bleek een raam geforceerd te zijn. Vooralsnog lijkt er niets gestolen te zijn.

Leiden Verdachte van inbraak door eigenaren SRV-wagen aangehouden

Drie broers, eigenaren van een SRV-wagen, hebben maandag 31 mei een 33-jarige man uit Leiden aangehouden wegens inbraak. De eigenaren hoorden rond 04.40 uur het alarm van de SRV-wagen afgaan en zagen een man in de wagen zitten. De man probeerde via de zijruit aan de bestuurderszijde uit de wagen te kruipen en werd daar door de eigenaren vastgepakt. De man verzette zich hevig, probeerde zich los te trekken en begon naar de eigenaren te slaan. Twee van hen raakten licht gewond. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Er werd niets uit de SRV-wagen gestolen.

Leiden Man beroofd van portemonnee

Een 75-jarige man uit Leiden is zondag 30 mei rond 08.30 uur beroofd van zijn portemonnee. De man liep op de Stationsweg richting de bloemenkiosk en zag daar een jongen met een Noord-Afrikaans uiterlijk staan. De jongen liep vervolgens in de richting van de man en nadat de twee elkaar gepasseerd waren voelde de Leidenaar een arm in zijn nek waarna hij klem gehouden werd. De jongen vroeg om zijn portemonnee waarop de Leidenaar dit gaf. Op de hoek, aan de achterzijde van de bloemenkiosk werd de Leidenaar losgelaten en ging de berover er vandoor in de richting van het Morssingelterrein. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Drie mannen aangehouden na bedreiging

De politie heeft zondag 30 mei om 02.40 uur drie Rotterdammers van 26 jaar aangehouden na bedreiging van een portier. De Rotterdammers wilden even na 02.30 uur nog een horecagelegenheid aan de Hoge Woerd binnen, maar werden door de portier geweigerd vanwege het beleid om na 02.00 uur geen bezoekers meer toe te laten. Met één van de mannen ontstond hierdoor een woordenwisseling waarna deze een mes trok en de portier bedreigde. De twee anderen probeerden hun vriend tegen te houden waarna ze wegliepen richting de Korevaarstraat. Daar werden ze alle drie aangehouden.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft zondag 30 mei twee Leiderdorpers van 16 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Deze laatste was stond rond 03.00 uur met vrienden op de Papengracht na het stappen toen een jongen iets riep naar hem. De 18-jarige Leiderdorper reageerde terug en zag dat de jongen, een bekende van hem, naar hem toeliep. De jongen was onvast ter been en sloeg de Leiderdorp zonder aanleiding in het gezicht. De Leiderdorper wist een twee stoot af te weren en gaf de jongen een duw waardoor deze viel. Direct hierop voelde de Leiderdorper een stoot tegen zijn achterhoofd waarna hij viel en met zijn hoofd tegen de weg sloeg. Terwijl de Leiderdorper op de grond lag werd hij tegen zijn hoofd geschopt. De politie hield één van de verdachten aan op de Breestraat. De tweede verdachte werd in de middag in zijn woning aangehouden.