Gemeente Millingen


Toegenomen alcoholgebruik onder jongeren samen aanpakken

Acht gemeenten in de regio, waaronder ook de gemeente Millingen aan de Rijn, de handen ineen geslagen om het alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan. Aanleiding is het toegenomen alcoholgebruik onder jongeren.

De gemeente Millingen aan de Rijn heeft afgelopen week een brief gestuurd aan alle ouders met kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. Uit onderzoek van de GGD Regio Nijmegen blijkt namelijk dat jongeren steeds vaker en steeds meer zijn gaan drinken. Ook starten ze op steeds jongere leeftijd met het drinken van alcohol. Binnen de regio is er een groep mensen die zich hier zorgen over maakt.

Oproep aan ouders

In de brief roept de gemeente ouders op om, onder het motto "Alcoholopvoeding, DURF NU", samen met iedereen die zich binnen de gemeente met jongeren bezig houdt wat te doen aan het alcoholgebruik van jongeren. In de komende jaren zal er dan ook op tal van terreinen iets te merken zijn van deze gezamenlijke inspanningen. In de horeca, op scholen, op de sportvereniging en in de supermarkt, overal zullen mensen in de regio Nijmegen in actie komen tegen het overmatig alcoholgebruik van jongeren. Meer informatie over het project vindt u op www.durfnu.info