KNHS

Kaylee Bloem wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy Etten-Leur 31 mei 2010
KNHS-Hartog Lucerne Trophy

ETTEN-LEUR (KNHS) Tijdens Jumping Etten-Leur werden zondag 30 mei diverse kwalificatiewedstrijden van de KNHS-springcompetities verreden. Eén van die wedstrijden betrof de KNHS-Hartog Lucerne Trophy, een rijstijl competitie voor ponycombinaties die in het Z-springen uitkomen. Deze zevende en laatste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy werd een prooi voor Kaylee Bloem (Didam) met Orchids Chymara.

In de KNHS-Hartog Lucerne Trophy rijden de combinaties eerst een parcours dat op stijl beoordeeld wordt door een bekende springruiter of trainer. In Etten-Leur was dat springruiter Jack Neefs die zelf een thuiswedstrijd reed. De beste combinaties uit de eerste manche rijden daarna een parcours direct op tijd. De plaatsingspunten uit de eerste en tweede manche samen, bepalen vervolgens de einduitslag.

Dankzij een derde plaats in de eerste omloop en een eerste positie in de tweede manche won Kaylee Bloem de wedstrijd voor Sherin Hogenkamp (Drempt) met Kamaro van Orchids. In de tussenstand van de competitie staan de amazones echter precies andersom. Hogenkamp start in de finale in Hoofddorp daarom met minimale voorsprong.
Kelly Jochems (Achtmaal) ging, met de voorheen door haar broer gereden pony Ice-cream, na de eerste manche aan de leiding. Twee springfouten in de tweede omloop deden haar met 15 plaatsingspunten op een uiteindelijke gedeelde zesde plaats eindigen. In de tussenstand van de competitie neemt deze amazone de derde plaats in. De geringe onderlinge verschillen in de top van het klassement maken dat er in de finale nog van alles mogelijk is.

De finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy wordt op zaterdag 25 juni tijdens CH Haarlemmermeer in Hoofddorp verreden. De deelnemers aan de finale, waarin extra competitiepunten zijn te verdienen, zijn inmiddels bekend. Kijk voor een compleet overzicht en alle competitiebepalingen op www.knhs.nl> springen > competities > KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2009/2010 is een springcompetitie voor pony's op Z-niveau, die bestaat uit een reeks van verschillende competitiewedstrijden. De beste 24 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor de finale op 25 juni in Hoofddorp. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2010 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z + 2. Indien een combinatie reeds heeft deelgenomen aan de klasse ZZ is deze uitgesloten van deelname aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Het belangrijkste doel van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy.

Ga hier naar de uitslagen van Etten-Leur en de tussenstand van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy