Gemeente Hulst

Waarschuwing voor vervalst gemeentebericht

Waarschuwing voor vervalst gemeentebericht

Er worden valse e-mailberichten over een gemeentelijke vergoedingsregeling verstuurd.

De gemeente Hulst waarschuwt voor valse e-mailberichten die sommige inwoners hebben ontvangen over een "vergoedingsregeling". Over het bericht kreeg de gemeente Hulst al diverse klachten binnen.

In het bericht staat dat sommige burgers tot EUR 600,-- kunnen terugkrijgen van de gemeente voor "gemeentelijke activiteiten". De ontvangers van het bericht worden gevraagd een MAIL GMT of MAIL GEM te sms'en naar een specifiek nummer. Het bericht is afkomstig van een zekere `J.J. Postman, inspecteur van de gemeente'.

De gemeente Hulst denkt dat degenen die reageren op de e-mail voor de sms-berichten moeten betalen en er zeker geen sprake is van het ontvangen van een geldbedrag. De gemeente Hulst benadrukt dat zij niet op deze wijze via sms om reactie vraagt. Hulst heeft een klacht ingediend bij de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA).

Inwoners die al gereageerd hebben op het bericht, kunnen voor klachten of vragen terecht bij ConsuWijzer, een consumentendienst van onder meer de Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (OPTA). ConsuWijzer is te bereiken op http://www.consuwijzer.nl/ of op tel. 088-0707070. Als inwoners twijfelen aan berichten die zij ontvangen namens de gemeente, dan kan men contact opnemen met de gemeente Hulst, bereikbaar op tel. 0114-389000 om navraag te doen.