Deltion College


nieuws

31-05-10

Leerlingen Greijdanus College winnen Skelterrace Deltion

Ruim 60 leerlingen van het voortgezet onderwijs deden vrijdag 28 mei jl. met hun gepimpte skelter mee, aan de Skelterrace van het Deltion College bij de Karba Skelterbaan in Zwolle. Wedstrijdteam `The Oldtimers'van het Greijdanus Collge uit Zwolle presteerde overall het beste en ging met de Kamer van Koophandel Trofee naar huis.

Naast leerlingen van het Greijdanus College deden er teams van Stad en Esch, het Carmel College Salland en het Ichthus College IJsselmuiden aan de skelterrace mee. De skelterrace bestond uit vier onderdelen: een sprint, pitstop, behendigheidsparcours en een race. Daarnaast moesten de teams voorafgaand een filmpje inleveren met een originele teampresentatie en een verkooppraatje. Als beloning mochten de leerlingen aan het eind van de middag de kartbaan in een echte kart betreden.

De skelterrace is een initiatief van het project Promotie Techniek en maakt onderdeel uit van het Platform Techniek Werkt. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen. De skelterrace werd mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel, Salland Olie en Berg Toys. De skelters blijven in bezit van de scholen en worden volgend jaar weer gebruikt en natuurlijk weer gepimpt door andere leerlingen.

---