Gemeente Almere

Al drieduizend bezoekers voor EigenKrachtWijzer

31-05-2010

EigenKrachtWijzer De EigenKrachtWijzer helpt bij het vinden van oplossingen voor vragen rond wonen, werken, welzijn en zorg in Almere. De website staat sinds 1 maart online en is sindsdien al ruim drieduizend keer bezocht.

De EigenKrachtWijzer is zo opgebouwd dat de bezoeker via vragenlijsten oplossingen krijgt aangeboden voor het verbeteren van zijn of haar leefsituatie. De eigen kracht is daarbij uitgangspunt.

Voorop staat dat de bezoeker zelf in handen heeft hoe hij zijn leven in wil richten. Soms met hulp van anderen, bijvoorbeeld van de mensen om hen heen. Het sociale netwerk is namelijk een belangrijk onderdeel van de eigen kracht.

Uniek in Nederland

De website is in aanpak uniek in Nederland. De bedoeling is dat in de toekomst ook andere steden gebruik kunnen maken van de EigenKrachtWijzer.

Samenwerking

Sinds 2007 hebben de organisaties die in Almere werken aan de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), gewerkt aan de totstandkoming van de EigenKrachtWijzer. Dit zijn de GGD, De Schoor, Triade, VMCA, MEE, Zorggroep Almere, CIZ, de Wmo-Raad en - van de gemeente Almere - Servicepunt Z en het Budgetbureau. Alle vragenlijsten voor intake en indicatiestelling die deze organisaties gebruiken, zijn in de EigenKrachtWijzer verwerkt.

De EigenKrachtWijzer staat op internet: www.eigenkrachtwijzeralmere.nl en via de websites van de bovenstaande organisaties.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Flevoland en de gemeente Almere in het kader van het Investeringsprogramma Flevoland-Almere.