Politie Gelderland-Midden

Politie achtervolgt tevergeefs inbrekers

Publicatiedatum: 31-5-2010 13:48:16

ARNHEM/OOSTERBEEK - Naar aanleiding van een inbraakmelding in de wijk Lombok in Arnhem heeft de politie in de nacht van zondag op maandag 31 mei de mogelijke dader(s) tevergeefs achtervolgd.

Toen de agenten snel na de melding ter plaatse kwamen, zagen zij een auto met hoge snelheid wegrijden, de achtervolging werd ingezet. Mogelijk zijn ook nog personen te voet gevlucht. De politie heeft de omgeving uitgekamd met behulp van een hond naar mogelijke daders. In het pand in de wijk Lombok waar was getracht in te breken werden door de politie meerdere hennepkwekerijen en een vuurwapen aangetroffen. De plantages zijn geruimd en de politie doet onderzoek naar de hennepteelt en de inbraak.

Banden beschoten
Het voertuig reed met hoge snelheid en zeer gevaarlijk rijgedrag richting Oosterbeek en is uiteindelijk via de A50 en A12 ontkomen aan de politie. Op de Utrechtseweg ter hoogte van de Hartensteinlaan leek de bestuurder plotseling te willen keren. De achtervolgende agenten hebben met getrokken dienstwapen getracht de bestuurder uit de auto te praten, maar hieraan gaf hij geen gehoor. Toen de auto er opnieuw met hoge snelheid vandoor ging heeft de politie enkele keren gericht op een van de achterwielen van de auto geschoten. Desondanks zijn de daders toch ontkomen. Het is onbekend of de achterband stuk is geraakt. Het voertuig reed zo gevaarlijk hard, dat verschillende politievoertuigen hem snel uit het zicht verloren.

De geweldsaanwending door de agenten zal conform de daarvoor geldende procedure aan het OM gemeld worden. Het OM zal de geweldsaanwending beoordelen.
(059049)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---