KNHS

Jasmijn Ruiter en Megan Laseur vooraan in KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Etten-Leur
31 mei 2010
Megan Laseur - Cyclon Texass

ETTEN-LEUR (KNHS) Het concours Jumping Etten-Leur, op de fraaie terreinen van Rinus Blom, was afgelopen weekend gastheer van vele kwalificatiewedstrijden van KNHS-springcompetities. Zo stond er onder meer een wedstrijd in het kader van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy op het programma. In de zware tour ging de winst naar Jasmijn Ruiter (Wierden) met Jems U2, Megan Laseur (Soest) won met Cyclon Texass de lichte tour.

Parcoursbouwer Kris van Gelder had een selectief parcours neergezet in de fraaie piste van Etten-Leur. Voor de kopgroep van beide rubrieken bleek het goed te doen, voor een behoorlijk aantal andere starters bleek het helaas allemaal duidelijk te moeilijk. Zo kwamen in de lichte tour van de 22 starters acht combinaties niet aan de finish. Gelukkig waren er ook vijf combinaties die foutloos rond gingen. In de barrage was het Megan Laseur die Cyclon Texass wederom foutloos naar de finish reed. Haar tijd bleek goed voor de zege. Ook Amber Fijen (Nieuwstadt) bleef met Winning Mood wederom foutloos, maar was iets langzamer dan Laseur.
Willem John van de Mheen (Hoevelaken) reed de ervaren Quick Star naar de derde plaats. Dominque Langens (Nuland) reed met Tick Tock Two Tone heel snel rond, maar kreeg ook twee springfouten. Megan had zich ook met Ensilla geplaatst voor de barrage. Helaas verloor de ervaren vos een ijzer en kon ze hierdoor niet aan de start verschijnen.

Zware tour
In de zware tour veroverden vier combinaties een startbewijs voor de barrage. In die barrage ging Jasmijn Ruiter met Jems U2 foutloos in de snelste tijd rond en won zo de wedstrijd. Niels Knape (Ouddorp) mocht zijn schimmel Maradonna als tweede opstellen. Hij werd gevolgd door Jens van Grunsven (Erp) die Indorado reed. Emmelie Melssen (Zwaag) kreeg twee springfouten in de barrage en werd vierde met Kleber du Hardrais. Door een springfout in het basisparcours moest Amber Fijen met haar pony Romantico RAG in Etten-Leur genoegen nemen met een zevende plaats. Dit leverde haar echter nog wel voldoende punten op om als aanvoerder van het tussenklassement naar de finale te gaan.

De finale van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy wordt op zaterdag 26 juni tijdens CH Haarlemmermeer in Hoofddorp verreden. De deelnemers aan de finale, waarin extra competitiepunten zijn te verdienen, zijn inmiddels bekend. Kijk voor een compleet overzicht en alle competitiebepalingen op www.knhs.nl> springen > competities > KNHS-Roelofsen Raalte Trophy.

Kijk hier voor de uitslagen en de tussenstand van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy.