Gemeente Barneveld


Jaarverslag 2008 - 2009 van de Wsw-raad van Permar WS

Barneveld/Ede/Renkum/Scherpenzeel/Wageningen - De Wsw-raad heeft in de periode van 8 oktober 2008 tot 1 januari 2010 15 adviezen uitgebracht aan het Dagelijks- / Algemeen Bestuur en de gemeentebesturen, zo presenteert zij in haar eerste jaarverslag.

De gemeenten Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen werken voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) samen in de gemeenschappelijke regeling Permar WS. De gemeenten hebben in 2008 besloten om samen een Wsw-raad op te richten. In de Wsw-raad zitten mensen met een indicatie voor de Wsw die meepraten over het gemeentelijk Wsw-beleid. Zij adviseert gevraagd of ongevraagd over alle zaken die betrekking hebben op het terrein van de Wsw of aanverwante beleidsterreinen die van invloed kunnen zijn op de positie van Wsw-geïndiceerden. De raad is op 8 oktober 2008 geïnstalleerd en heeft dit voorjaar haar jaarverslag over 2008 en 2009 gepresenteerd.

De Wsw-raad heeft vanaf 8 oktober 2008 tot 1 januari 2010 15 adviezen uitgebracht. Veelal aan het Dagelijks- of Algemeen Bestuur, maar ook aan de gemeentebesturen. Dat varieert van het adviseren over het wachtlijstbeheer, de voordracht tot benoeming van de voorzitter tot het adviseren over de financiering van Permar door de gemeenten. Ook zijn adviezen uitgebracht over een aantal gemeentelijke notities, bijvoorbeeld `De beleidsnota arbeidsparticipatie' van de gemeente Renkum. Naast het adviseren heeft de Wsw-raad ook nog andere zaken opgepakt. Een werkgroep van de Wsw-raad heeft een voorstel gedaan voor een huishoudelijk reglement. Dat is in 2009 vastgesteld door het Dagelijks Bestuur van Permar.

De Wsw-raad heeft onderling de taken verdeeld. Afgesproken is dat per onderwerp een werkgroep zorgt voor het opstellen van een projectplan. Deze projectplannen worden vervolgens in de vergaderingen besproken. Na akkoord van de gehele raad, worden de plannen uitgevoerd.

Communicatie met de achterban

Permar WS organiseert maandelijks voorlichtings- en introductiebijeenkomsten voor nieuwe werknemers of voor mensen die op de wachtlijst staan voor een Wsw-dienstbetrekking bij Permar WS. Op voorstel van de Wsw-raad sluiten sinds juli 2009 bij deze bijeenkomsten steeds twee leden van de raad aan (bij toerbeurt). De leden van de Wsw-raad geven een korte toelichting op het doel en de werkwijze van de raad. Dit wordt als zeer effectief ervaren. De reacties van de deelnemers aan de bijeenkomsten zijn positief.

Om de mensen met een Wsw-indicatie binnen het werkgebied van de Wsw-raad te informeren over wat de Wsw-raad zoal doet, wordt in elke uitgave van het personeelsblad van Permar - de Spirit - verslag gedaan van de activiteiten van de Wsw-raad in de afgelopen periode. Daarnaast worden de agenda's voor de vergaderingen van de Wsw-raad gepubliceerd op de websites van de vijf betrokken gemeenten en op de website van Permar. De communicatie met de achterban is één van de speerpunten van de Wsw-raad voor 2010.

Geïnteresseerd in het jaarverslag of een vergadering van de Wsw-raad bijwonen?

Dat kan! De eerstvolgende vergaderingen zijn op donderdag 1 juli en donderdag 12 augustus 2010, steeds van 19.00 uur tot 21.00 bij Permar. U kunt zich opgeven bij de ambtelijk secretaris van de Wsw-raad via een e-mail naar: wswraad@permar.nl of een briefje naar het volgende adres: gemeente Barneveld t.a.v. dhr. Willem Buitenhuis (Wsw-raad) Postbus 63 3770 AB Barneveld. Ook voor het opvragen van het jaarverslag kunt u bovenstaande adressen gebruiken.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl