KNHS

Angela Krooswijk oppermachtig in KNHS-CHIO Cup Schaijk 31 mei 2010
Angela Krooswijk - Roman Nature

SCHAIJK (KNHS) Zondag 30 mei werd bij Stal Swanenberg in Schaijk de laatste competitiewedstrijd verreden van de KNHS-CHIO Cup voor junioren en young riders. Na deze wedstrijd kunnen de deelnemers zich opmaken voor de finale die op vrijdag 18 juni tijdens het CHIO Rotterdam verreden wordt. Angela Krooswijk (Prinsenbeek) met BMC Roman Nature en Anne Meulendijks (Heeze) met MDH Ohio wonnen de rubrieken in Schaijk.

Rabo Talententeamlid Angela Krooswijk was in Schaijk oppermachtig bij de Young riders. Met de ervaren BMC Roman Nature scoorde Krooswijk een fraaie 75,09%. Met tweede paard Revino 2 kwam de score op 73,68% voor Krooswijk. Op gepaste afstand eindigde Romy van der Schaft (Wenum Wiesel) met Madorijke met een score van 69,82% op de derde plaats. Krooswijk en BMC Roman Nature wonnen alle vier de competitiewedstrijden waar ze aan de start verschenen en gaan dus onbedreigd aan de leiding van het klassement. Krooswijk staat met haar Revino 2 vierde in de tussenstand en met Flash op de zevende plaats. In Rotterdam mogen de ruiters in principe één paard starten in de competitie. Welk paard dat wordt beslist de amazone later. Romy van der Schaft staat tweede in de tussenstand en Michelle van Lanen (Uden) met good old Incredible derde.

Junioren
Bij de junioren ging de winst in Schaijk naar Anne Meulendijks met MDH Ohio. Anne rijdt het voormalige Grand Prix paard van Kirsten Beckers nog niet zo heel lang, maar heeft al verschillende malen aangetoond het uitstekend te kunnen vinden met de zoon van Indoctro. Meulendijks behaalde een score van 70,90%. Teddy Wiedeler (Middenbeemster) reed haar Seigneur naar exact 70% en werd daarmee tweede. Stephanie Kooyman (Rotterdam) kreeg met Ulysee 69,73% en eindigde als derde. In de tussenstand van de competitie gaat Sanne van Grotel (Riethoven) met Melvin V aan de leiding. Teddy Wiedeler volgt met haar paard Seigneur en staat met tweede paard Topper als vijfde in de tussenstand. Danielle Houtvast (Puth) staat met Rambo derde in de tussenstand.

De finale van de KNHS-CHIO Cup 2009-2010 voor junioren en Young riders wordt verreden op 18 juni tijdens het CHIO Rotterdam. Alle combinaties beginnen de wedstrijd met een schone lei, de in de voorrondes behaalde punten tellen dus niet mee voor de einduitslag. Het klassement zoals dat is opgemaakt na de wedstrijd in Schaijk, staat op www.knhs.nl > dressuur > competities > KNHS-CHIO Cup.

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen. Om in aanmerking te komen voor de finale moet een combinatie deel hebben genomen aan minimaal vier competitiewedstrijden.

Klik hier voor de uitslagen en de tussenstand van de KNHS-CHIO Cup.

Zie het origineel