Politie Gelderland-Zuid

Slingerend over de snelweg

Geldermalsen, 31-05-2010 o Zondagavond, omstreeks 22.40 uur, is een 48-jarige man uit Zaltbommel van de weg gehaald. Een getuige had gezien dat hij met zijn auto de hele breedte van de A2 nodig had om op de weg te blijven. De man bleek na aanhouding zelfs niet in staat te blazen, zoveel had hij gedronken.

De getuige reed over de A2 ter hoogte van Zaltbommel, komende uit de richting van Den Bosch en zag voor haar een bedrijfsbusje slingerend rijden. De bestuurder had meerdere rijstroken nodig om op de weg te blijven. De getuige wist de politie te waarschuwen en door te geven waar de man reed. Bij de afrit richting Waardenburg kon de man door agenten tot stoppen worden gedwongen.

De man stapte uit maar kon niet op zijn benen staan. Na twee mislukte blaastesten werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd uiteindelijk een uitslag gemeten van 1105 ug/l. De verdachte bleek sinds 2001 al geen geldig rijbewijs meer te bezitten. De politie maakte proces-verbaal op. (14)

Laatst gewijzigd 31-05-2010 14:57 | © Regio Gelderland-Zuid |