Politie Drenthe

Zondag 30 maart 2010

Provincie Drenthe, 31-05-2010

Inbraak in café
ZEIJEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een inbraak plaats in een café aan de Hoofdstraat. Meerdere toegangsdeuren werden vernield om binnen te kunnen komen. De buit bestond uit geld, sigaretten en twee laptops.

Winkeldief betrapt

ASSEN Zaterdagmiddag werd een 32-jarige winkeldief uit Assen door beveiligingsmedewerkers betrapt. In een warenhuis aan het Koopmansplein had de man negen kledingstukken ter waarde van 233,55 euro in een tas gestopt en passeerde daarmee de kassa zonder af te rekenen. Van de meeste had hij de diefstalbeveiliging verwijderd. Waarschijnlijk was hij toch iets vergeten want oen hij de alarmpoort passeerde ging deze af en werd hij aangehouden. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de Assenaar mag een jaar de winkel niet betreden.

Gewond na ongeval met crossmotor.
KLAZIENAVEEN Een 37-jarige inwoner van Klazienaveen raakte zaterdagavond gewond tijdens het rijden op een crossmotor. Op een grasveldje nabij De Lauden verloor hij de macht over het stuur en eindigde tegen een boom. De Klazienavener verklaarde te veel alcohol te hebben gedronken en de crossmotor te hebben bestuurd. De crossmotor was niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig en meerdere omstanders verklaarden niets te hebben gezien of wilden iets zeggen. De bestuurder verklaarde alcohol te hebben gedronken en de crossmotor te hebben bestuurd. Een ambulance bracht het onder invloed van alcohol verkerende slachtoffer naar het Scheperziekenhuis. Daar werd een bloedproef genomen en wilde men hem een nacht ter observatie opnemen. Hij weigerde in het ziekenhuis te blijven. Of de man is gebleven was zondagmorgen nog niet bekend.

Aanhoudingen na mishandeling en bezit harddrugs ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 22-jarige Assenaar en zijn 25-jarige vriend uit Veenhuizen op de Zuidersingel aan. De Assenaar werd ervan verdacht dat hij kort daarvoor bij een discotheek aan de Brinkstraat een 20-jarige Assenaar had mishandeld. Tijdens de aanhouding gedroeg de man uit Smilde zich erg opgefokt en bemoeide zich op een vervelende manier met de aanhouding. In de door de mannen gebruikte auto werd een op GHB gelijkende vloeistof, gripzakje met inhoud en een pil aangetroffen. Hierop werd ook de man uit Veenhuizen die antecedenten heeft op gebied van de Opiumwet, ook aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser onder invloed ten val
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 23-jarige bromfietser uit Assen licht gewond. De man kwam op de Overcingellaan ten val. Toen de gealarmeerde politie aan kwam rijden zette hij het plotseling op een lopen. Na een kort sprintje werd hij in zijn kraag gevat en bleek hij geen rijbewijs te bezitten en onder invloed, 620 ug/l, te verkeren. Hij ging op de bon.

Rijden na gebruik harddrugs
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 20-jarige Hoogevener aan. De man werd slingerend en zonder verlichting rijdend in zijn auto aangetroffen en op de Schoolstraat gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed was van verdovende middelen werd een bloedproef genomen. Hij verklaarde dat hij speed gebruikt had. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Alcomobilisten

EMMEN Een 28-jarige vrouw uit Emmen had in de nacht van zaterdag op zondag te diep in het glaasje gekeken. Met 800 ug/l stapte ze achter het stuur en werd door de politie op de Prinsenlaan gecontroleerd. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Een 19-jarige beginnende bestuurster uit Ter Apel werd in de nacht van zaterdag op zondag op het Westeind gecontroleerd. Ze blies 120 ug/l en werd bekeurd.

Zware mishandeling
HOOGEVEEN In de vroege zondagochtenduren werd een 19-jarige jongeman uit Nieuw Balinge zwaar mishandeld op de kruising van de Grote Kerkstraat met de Hoofdstraat. Toen een 19-jarige Hoogevener zag dat het slachtoffer klappen kreeg van een grote groep jongens probeerde hij ze uit elkaar te halen. Daarbij liep ook hij klappen op. Toen hij met het slachtoffer probeerde weg te lopen werd het slachtoffer op de Van Echtenstraat nogmaals mishandeld. Het slachtoffer moest zich met ernstig hoofdletsel onder doktersbehandeling in het ziekenhuis stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Huiselijk geweld
COEVORDEN Zaterdagavond hield de politie een 28-jarige Coevordenaar aan. De man wordt ervan verdacht zijn 24 ex-vrouw met de dood te hebben bedreigd en haar te hebben mishandeld. De man werd ingesloten en het protocol huiselijk geweld is gestart.

Man aangehouden terzake vernieling en mishandeling

VEENOORD In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 41-jarige inwoner van Veenoord aan. Hij wordt ervan verdacht tijdens een ruzie een ruit te hebben vernield van een woning in de Thorbeckestraat en de 21-jarige bewoner te hebben mishandeld. Ook zou een 20-jarige man, tevens bewoner van dit pand, daarbij door de verdachte zijn geslagen. De verdachte werd als passagier aangetroffen en aangehouden op de Erfscheidenweg in Nieuw Amsterdam. Hij wenste niet mee te werken aan zijn aanhouding en verzette zich waarna hij geboeid afgevoerd werd. De politie onderzoekt de zaak.

Huisvredebreuk in discotheek
BEILEN Een 18-jarige inwoner van Putten is in de nacht van zaterdag op zondag uit een discotheek aan de Domoweg gezet. De man had al een ontzegging voor deze horecagelegenheid maar het lukte hem toch om binnen te komen. Toen portiers hem ontdekten werd hij er uit gezet en overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bij dezelfde discotheek werd in verband met problemen een 22-jarige inwoner van Weesp uit de zaak gezet en gevorderd het terrein te verlaten. De man voldeed hieraan niet waarna de politie de man vorderde weg te gaan. Hij bleef vervelend aanwezig en liep uiteindelijk weg. Toen hij wederom terug kwam werd hij aangehouden.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.