Politie Drenthe

Maandag 31 maart 2010

Provincie Drenthe, 31-05-2010

Alcomobilist botst tegen geparkeerde auto

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. De man reed over het Zuideropgaande toen hij tegen een geparkeerde auto reed. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 320 ug/l (0,7 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak sportcomplex

UFFELTE Op zondagmiddag tussen 13.00 uur en 18.30 uur is er ingebroken in de kantine van het sportcomplex aan de Ruiterweg. De toegangsdeur is beschadigd en een sensorlamp is stuk geslagen. Er blijkt alleen snoepgoed gestolen te zijn.

HAVELTE In de kantine van een sportcomplex aan de 2e Meerkampweg is vermoedelijk tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 09.00 uur ingebroken. De dader(s) hebben een geldbedrag en een aantal elektrische apparaten weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Rijbewijs ingevorderd

DWINGELOO Op zondagmiddag heeft de politie een 46-jarige man uit Elp aangehouden op de Lheebroek. De man reed met een snelheid van 117 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gewonde bij aanrijding

COEVORDEN Zondagmiddag is er man gewond geraakt door een aanrijding. Een 43-jarige vrouw uit Marienheem reed over de A37 in de richting van Emmen toen zij werd ingehaald door een 28-jarige man uit Hoogeveen. Deze verloor de macht over het stuur en raakte de auto van de vrouw uit Marienheem. Deze sloeg daardoor over de kop en kwam aan de andere kant van de sloot tot stilstand. De vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De 52-jarige inzittende man uit Marienheem is met nekletsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Inbraak café

BOVENSMILDE In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een café aan de Hoofdweg. Er is een geldbedrag buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Heeft u zondagnacht tussen 04:00 uur en 05:00 uur in de omgeving van de Hoofdweg iets verdachts gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Peuter verdronken in vijver

KOEKANGE Zondagmorgen is een 2-jarig jongetje uit Assen overleden. Het jongetje was vermoedelijk zelfstandig een woning aan de mr. J. de Blieckweg uitgegaan en in de vijver achter de woning terecht gekomen. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel waar hij is overleden.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.