Politie Haaglanden

Persberichten 30 mei

Haaglanden, 31-05-2010

Straatroof met geweld ( oproep getuigen)
Den Haag De politie zoekt getuigen van een straatroof. Een 30-jarige vrouw deed op vrijdag 28 mei om 16.15 uur een aankoop van een koffiezetapparaat bij een winkel aan de Waldorpstraat. Zij liep met de doos waarin haar koffiezetapparaat zat naar haar auto. Deze stond geparkeerd ter hoogte van de Verheeskade 105. Op dat moment stopte naast haar een auto. Een man stapte uit en sprak de vrouw aan kort hierna stapte nog een man uit die auto, die ook op de vrouw afliep. Er werd aan de vrouw gevraagd of ze hulp nodig had en toen ze vertelde dat dit niet nodig was kreeg ze een duw. De vrouw werd met een elleboog op haar schouder geduwd waardoor zij een pijnscheut kreeg en de doos met inhoud moest neerzetten. Hierop pakte één van de mannen de doos weg. De vrouw wilde dit voorkomen door hem vast te houden en werd zodoende over de straat gesleept. Hierop stapten beide mannen weer in de auto en gingen er vandoor in de richting van het Leeghwaterplein. De auto is een klein type personenauto vermoedelijk van het merk Alto of Swift. Een ieder die informatie heeft over deze straatroof wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Laak via het telefoonnummer 0900-8844.

Bandenprikker aangehouden, politie zoekt gedupeerden Den Haag Na een melding van een oplettende buurtbewoner dat een man banden lek prikte, hielden politieagenten maandag 31 mei omstreeks 03.00 uur in de Van Geenstraat een 37-jarige Hagenaar aan. In de omgeving van de Van Boecopkade troffen agenten zeker tien autos aan waarvan de banden leeg waren. Onderzocht wordt of deze lek zijn geprikt. De politie verzoekt de slachtoffers aangifte te doen.

Twee mannen aangehouden met gestolen fiets
Den Haag Politieagenten zagen op zondag 30 mei om 20.10 uur twee mannen op een fiets rijden op de Drapeniersgaarde. De mannen zaten samen op een fiets waarvan het slot ontbrak. De agenten controleerden de mannen en de fiets die bij navraag als gestolen stond geregistreerd. De verdachten (23 en 28 jaar) waren afkomstig uit Letland en woonachtig in Den Haag zijn hierna aangehouden. Ze spraken geen Nederlands en gebrekkig Engels. De politie maakte proces-verbaal tegen het duo op.

Zonder rijbewijs en met cocaïne
Den Haag - Een 33-jarige automobilist uit Den Haag reed maandag 31 mei omstreeks 06.25 uur op de Lijnbaan zonder dat hij in het bezit was een rijbewijs. Agenten die de Hagenaar controleerden gaven de man hiervoor een proces-verbaal en deelden hem mede dat hij niet verder mocht rijden. Even later zagen de agenten de man toch weer rijden. Zij lieten de man stoppen. Naast de man zat een vrouw die een basepijp bij zich had. Eén van de agenten zag dat zij uit haar tas een zakje met wit poeder haalde en dit probeerde weg te frommelen. De vrouw verklaarde tegenover de agenten geen drugs bij zich te hebben. Bij nader onderzoek troffen de agenten in de auto een kleine weegschaal voor het afwegen van drugs aan. De agenten hielden de twee, de bestuurder en zijn 17-jarige passagiere uit Den Haag aan. Aan het bureau bleek dat er in de portemonnee en de BH van de vrouw cocaïne te zitten. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Fietsvernieler aangehouden
Den Haag - De politie hield zondag 30 mei rond 22.15 uur een 51-jarige Hagenaar aan op de Vissershavenstraat, omdat hij onderdelen van fietsen sloopte en mee wilde nemen. De politie kreeg een melding dat een man fietsen aan het vernielen was. Toen de agenten op de betreffende plek aankwamen bleek dat de Hagenaar zijn fietstassen al had gevuld met onderdelen. Hij verklaarde dat hij een eigen fietsenzaak heeft en de onderdelen van de fietsen haalde om te hergebruiken. De man is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verhoor.

Zoektocht naar kindje
Delfgauw Politieagenten zochten zondagmiddag 30 mei enige tijd naar een 8-jarig jongetje. De jongen was rond 11.30 uur gaan spelen met zijn nieuwe step en opeens nergens meer te bekennen. Nadat de moeder van de jongen alle vriendjes van haar zoon had gebeld en zelf in de omgeving had gezocht, waarschuwde zij de politie. Die ging direct met verschillende eenheden naar hem op zoek. Ook werd een SMS-Alert verstuurd. Rond 16.00 uur vonden agenten de jongen in een speeltuin in de buurt. Hij had geen zin om naar huis te gaan en was in eerste instantie niet zo onder de indruk van de commotie die hij had veroorzaakt. Pas toen de agenten vertelden dat er ook een helikopter onderweg was om naar hem te gaan zoeken, zag hij er zelf ook de ernst van in.

Tramcontroleurs beledigd
Voorburg - Tramcontroleurs droegen zondag 30 mei om 20.15 uur een man en een vrouw over aan de politie. De man zat in de tram zonder geldig vervoersbewijs. Toen de controleurs hem daarvoor een boete gaven, beledigde hij hen. Ook zijn vriendin droeg haar steentje daaraan bij. Op het politiebureau werd proces-verbaal opgemaakt.

Agenten brengen dementerende man thuis
Rijswijk - De hulp van de politie werd zondag 30 mei om 20.45 uur ingeroepen, toen een verwarde man mensen bij het Kruisvaarderspark aansprak dat hij niet meer wist hoe hij naar huis moest komen. De man wist nog wel wanneer hij jarig was en hoe hij heette en na enig speurwerk achterhaalden de agenten zijn adres. De man blijkt een 79-jarige Rijswijker te zijn, die dementerend is. De agenten brachten hem thuis, waar zijn vrouw ook al naar hem op zoek was.

Inbraak in meubelzaak
Rijswijk - De politie onderzoekt een inbraak in een meubelzaak aan het Ruysdaelplein. Maandag 31 mei om 03.00 uur kregen agenten de melding dat er daar ingebroken was. Bij de winkel bleek dat een ruit ingegooid was. Getuigen meldden dat twee mannen op een scooter bij de winkel weg waren gereden en waarschijnlijk een tv hadden gestolen. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze inbraak of iets gezien hebben dat kan helpen bij het opsporen van de dader(s). Belt u dan met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Gestolen auto brandt uit
Ter Heijde - De brandweer bluste maandag 31 mei kort na middernacht een zwarte Volkswagen Golf die aan de Strandweg in brand stond. Op de auto zaten geen kentekenplaten. Nadat de brand geblust waren, ontdekten agenten via het chassisnummer dat de auto op 29 mei in Den Haag gestolen was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in supermarkt
Wateringen - Onbekenden forceerden maandag 31 mei rond 03.15 uur de schuifdeur van een supermarkt aan de Struyck van Bergenstraat. Een getuige meldde dat hij had gezien dat een man met een bivakmuts uit de supermarkt kwam en achterop sprong bij een scooter zonder kenteken. Het tweetal reed weg in de richting van de Herenstraat. Bij inventarisatie bleek dat er sigaretten waren gestolen. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze inbraak of iets gezien hebben dat kan helpen bij het opsporen van de dader(s). Belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. via 0800-7000.

Wanbetaler
Delft Een 25-jarige Rotterdammer probeerde zondagavond 30 maart tevergeefs onder het betalen van al zijn openstaande bekeuringen uit te komen. Rond 20.45 uur zagen de agenten de man met zijn auto staan ter hoogte van de voetbalkooi aan de Handellaan. Bij het zien van de politieauto ging hij er echter als een speer vandoor. Bij controle bleek dat de man nog ruim 3000 euro aan bekeuringen had openstaan. De agenten hielden hem staande op de Kruithuisweg. Omdat de Rotterdammer dat niet direct kon betalen, moest hij mee naar het politiebureau. Nadat zijn vriendin de openstaande bekeuringen was komen betalen, mocht hij naar huis.

Tasjesdief krijgt wroeging
Zoetermeer De 20-jarige jongen die zondagmiddag 30 mei op de Hannie Schafrode een 78-jarige vrouw van haar tas beroofde, meldde zich s avonds op een politiebureau. Rond 16.45 uur rukte hij de tas van de schouder van het slachtoffer. Dit werd gezien door meerdere getuigen. Agenten startten direct een onderzoek. De jongen kreeg echter last van zijn geweten en meldde zich zelf op het politiebureau. Hij werd direct ingesloten.

Brommerdieven krijgen koekje van eigen deeg
Zoetermeer De twee mannen die zondagavond 30 mei een 16-jarige jongen probeerden te beroven van zijn bromfiets, kregen een koekje van eigen deeg. Rond 22.15 uur reed een 16-jarige jongen door het tunneltje aan de Rokkeveenseweg Zuid, in de richting van het oude dorp. Halverwege de tunnel werd hij ingehaald door twee mannen op een scooter. Op het moment dat ze naast hem reden, stompte de bijrijder de jongen met zijn vuist in het gezicht. De jonge Zoetermeerder sloeg echter terug, waarna de bijrijder van de scooter viel. De bestuurder greep de jongen vervolgens bij zijn keel, bedreigde hem en sommeerde hem de sleutels van zijn bromfiets te geven. Wederom beet de jongen van zich af en gaf de bestuurder van de scooter een paar rake klappen. Terwijl beide mannen nog op de grond lagen, ging de jongen er snel met zijn eigen bromfiets - vandoor. De politie onderzoekt de zaak. Het gaat om twee negroïde mannen van ongeveer 20 jaar op een scooter, 1.85 m lang. Beiden droegen een geblindeerde helm. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844.