Politie Gelderland-Zuid

Waarschuwing aan hondenbezitters

Groesbeek, 31-05-2010 o Afgelopen weekend kwamen er bij de politie twee meldingen binnen over honden die vermoedelijk achtergelaten kip in het bos (Dekkerswald), in de omgeving van het boswachtershuisje, hadden gegeten. Dierenartsen moesten beide honden helaas laten inslapen. De aangetroffen kip is mogelijk vergiftigd. De politie waarschuwt hondenbezitters dan ook hun hond uit voorzorg aan de lijn te houden tot er meer duidelijkheid is.

Eén hondeneigenaar is dit weekend het bos ingegaan vanaf de Nijmeegsebaan, de ander vanaf de Rijlaan. Beide honden liepen los in het bos en kwamen terug met een stuk kip. Al na een paar uur werden zij erg ziek. Een stuk kippenvlees is in beslag genomen. Verder onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om vergiftiging gaat.

Getuigenoproep
Het politieteam heeft intensief contact met de plaatselijke jachtopzichter van Staatsbosbeheer; die is al vanaf zondag bezig om het gebied af te zoeken naar nog meer kip of andere bijzonderheden. De politie is een onderzoek gestart en doet in het belang daarvan deze getuigenoproep:

Heeft u onlangs in het bosperceel ten westen van de Nijmeegsebaan en ten noorden van de Rijlaan gezien dat iemand kip achterliet? Heeft u anderszins informatie wat te maken kan hebben met de twee overleden honden? Neemt u dan svp contact op met de politie in Groesbeek via telefoon 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op nummer (0800) 7000.
(08)

Laatst gewijzigd 31-05-2010 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |