Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 31-05-2010

Automobilist rijdt in op vrijwilliger

OOSTERHOUT - De politie heeft vanochtend in een woning in Oosterhout een 57-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 29 mei jl. tijdens het parkfeest in Oosterhout ingereden te zijn op een 47-jarige vrijwilliger. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Tijdens het parkfeest op 29 mei jl. sprak een beveiligingsmedewerker de verdachte op de Slotlaan aan nadat hij een hekwerk bij een wegafzetting wilde verplaatsen. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling. De verdachte was het vermoedelijk niet eens met de afzetting. Tijdens het gesprek stapte de verdachte in zijn auto en gaf gas. Op dat moment stond onder andere het slachtoffer bij zijn auto. Zowel het slachtoffer als enkele andere vrijwilligers sprongen weg om een aanrijding met de auto te voorkomen. Het lukte het slachtoffer niet om zich tijdig in veiligheid te brengen. De auto raakte de man waardoor hij via de motorkap op de grond belandde. Ten gevolge van de aanrijding bezeerde hij zijn hand. De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding buiten heterdaad van de 57-jarige.

Tweetal met inbrekerswerktuig op pad

LOON OP ZAND - De politie heeft vanmorgen op de Udenhoutseweg twee inzittenden van een auto, een 28-jarige man uit Dongen en een 29-jarige Tilburger aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. Agenten controleerden de auto rond 04.15 uur. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen. De auto waarin het tweetal reed was niet verzekerd nog gekeurd. De 28-jarige, die de auto bestuurde bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

MOLENSCHOT - Een 44-jarige dronken automobilist uit Molenschot veroorzaakte gisteravond rond 20.00 uur een eenzijdig verkeersongeval op de Veenstraat. De man reed als bestuurder van een auto, samen met zijn vrouw over de Veenstraat in de richting van de Rijksweg. In een bocht verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen een boom. Zijn vrouw liep een hoofdwond op. Tijdens het gesprek met de agenten bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij verklaarde tussen de 5 en 10 glazen bier te hebben gedronken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 31-05-2010 15:24 | © Regio Midden en West Brabant |