Politie Flevoland

Zeventien aanhoudingen bij alcoholcontroles

Flevoland, 31-05-2010 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft zaterdagnacht bij alcoholcontroles in Lelystad en Zeewolde zeventien automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Twee van hen moesten hun rijbewijs ter plaatse inleveren.


· De alcoholcontroles werden gehouden rond het NS-station in Lelystad en op de rotonde in de Ganzeweg tussen Zeewolde en Harderwijk. Van de 586 gecontroleerde bestuurders werden er zeventien aangehouden, waarvan er twee beginnend bestuurder waren.

Een 39-jarige automobilist uit Lelystad blies 680 ug/l (1,56 ) en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 22-jarige automobilist uit Kampen moest zijn rijbewijs inleveren. Hij was beginnend bestuurder (nog geen vijf jaar in het bezit van een geldig rijbewijs) en blies 370 ug/l (0,85 ).

Een 36-jarige Pool zonder vaste woonplaats in Nederland blies 430 ug/l (0,99). Hij moest ter plaatse 350 euro afrekenen.

Een 39-jarige automobiliste uit Lelystad was wel zeer hardleers. Zij blies 540 ug/l (1,24) en kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod. Een uur later werd zij wederom aangehouden terwijl zij reed in strijd met het rijverbod. Nu blies zij nog 415 ug/l (0,95). Ook hiervoor kreeg zij een proces-verbaal.