Gemeente Spijkenisse


Stemmen voor Architectuurprijs 2010

31 mei 2010

Spijkenisse heeft veel mooie en bijzondere gebouwen. Om daar meer aandacht voor te vragen, heeft de gemeente een architectuurprijs in het leven geroepen.

Spijkenisse heeft veel mooie en bijzondere gebouwen. Om daar meer aandacht voor te vragen, heeft de gemeente een architectuurprijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt elke 3 jaar uitgereikt. De eerste keer, in 2007, won het gebouw City Plaza. De tweede, de Architectuurprijs Spijkenisse 2010, wordt zaterdag 26 juni uitgereikt, een week voor de landelijke Dag van de Architectuur. Niet een select clubje van deskundigen, maar het publiek bepaalt welk gebouw het mooiste is.

De Architectuurprijs Spijkenisse is daarmee echt een publieksprijs, al heeft een vakjury wel 3 gebouwen genomineerd. U kunt thuis uw voorkeur kenbaar maken. Stemmen kan tot en met 22 juni 2010. Een week later wordt het winnende gebouw bekend gemaakt.

Beleving en trots
Architectuur speelt een belangrijke rol bij de promotie van de stad. De kwaliteit van de omgeving, of die nu wel of niet bebouwd is, bepaalt voor een groot deel hoe mensen de stad, de wijk en de straat beleven. Zijn mensen trots op bepaalde gebouwen, dan zullen ze zich prettiger voelen als ze daar in de buurt zijn. De prijs kan die trots versterken. Sommige bouwwerken kunnen zelfs uitgroeien tot architectonische iconen.

Architectuurroute
Samen met de architectuurprijs wordt op 26 juni 2010 een architectuurroute geĂŻntroduceerd. Deze route bestaat uit twee delen: het ene deel kan te voet worden afgelegd, het andere deel op de fiets. Alle gebouwen langs de route zijn voorzien van een architectuurplaquette, met informatie over de gebouwen.

Doe mee,breng uw stem uit!
De vakjury heeft drie gebouwen genomineerd voor de Architectuurprijs Spijkenisse 2010. U treft het stembiljet aan onder Bijlage. Welk gebouw moet volgens u de Architectuurprijs Spijkenisse 2010 krijgen? De Gelinckschool, Winkelcentrum Uitplein of de Zomertuinen?

U kunt stemmen door in het stembiljet (pdf) op het selectierondje van uw favoriete gebouw te klikken en vervolgens op verzenden te klikken. U stuurt uw stem dan per e-mail naar de gemeente.

Interne links


* City Plaza winnaar Architectuurprijs Spijkenisse 2007

Bijlagen


* Stembiljet Architectuur 2010 Stembiljet Architectuurprijs Spijkenisse 2010 (pdf; 6245 KB)