Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


26 aanhoudingen bij alcoholcontroles

Weesp, Laren en Blaricum, 31-05-2010 o Het afgelopen weekeind (28/29 mei) heeft het Verkeershandhavingsteam van Politie Gooi en Vechtstreek in Laren, Blaricum en Weesp alcoholcontroles uitgevoerd. Hierbij werden 26 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, waaronder drie beginnend bestuurders.

Op vrijdagavond/nacht 28 mei werd gecontroleerd op de Eemnesserweg te Laren en op de kruising van de Naarderweg, Bergweg en Huizerweg te Blaricum. Bij deze controles werden 598 blaastesten afgenomen. Veertien bestuurders werden aangehouden.

Op zaterdagavond/nacht 29 mei werd er gecontroleerd op de kruising Leeuwenveldseweg, Korte Muiderweg en Stationsweg te Weesp en op de kruising Amstellandlaan Carsparuslaan te Weesp. Bij deze controles werden 972 blaastesten afgenomen en twaalf bestuurders aangehouden.


- Een 22 jarige bromfietser uit Driemond reed onder invloed van alcohol en bleek niet over een rijbewijs te beschikken.


- Een 43 jarige man zonder vaste woonplaats gaf een valse naam op toen hij werd staandegehouden voor een verkeersovertreding. Bij het onderzoek naar zijn identiteit bleek dat de man ook zonder rijbewijs reed.


- Een 54 jarige inwoner van Weesp werd op de Plataanlaan aangehouden nadat hij bij de blaastetst positief had geblazen. De verdachte was het er niet mee eens dat zijn auto door de politie naar een veilige plek werd gereden. In afwachting van de takelwagen wilde de politie de auto van de kruising duwden. De verdachte probeerde dit te beletten, waarop een handgemeen ontstond. De verdachte is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het politiebureau in Hilversum. Bij de ademanalyse bleek de verdachte slechts een geringe overschrijding van het alcoholpromillage te hebben (235 ug/l).