Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31-05-2010

Dronken automobilist (35) kijkt naar mobieltje en botst tegen
lantaarnaal

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 00.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist verklaarde dat hij in zijn auto reed en zijn mobiele telefoon in zijn rechterhand had. Terwijl hij naar zijn mobieltje keek, slipte zijn auto waarna hij tegen een lantaarnpaal reed. Hij had vier glazen whisky gedronken. Hij blies 490 ugl, ruim twee keer het toegestane maximum van 220 ugl.

De automobilist reed over de Ringbaan Zuid in de richting van de Ringbaan West. De lichtmast werd compleet omver gereden waarbij delen op zowel de zuidelijke als noordelijke rijbaan terecht kwamen. Een 59-jarige Tilburger die in dezelfde richting reed als de verdachte reed tegen een stuk van de lantaarnpaal waardoor zijn auto beschadigd is. De voorbumper is gedeukt en de linkervoorband raakte lek. Er waren nog meer voertuigen die een lekke band opliepen. Zij stonden verderop de Ringbaan Zuid om hun banden te verwisselen. Medewerkers van de Gemeente hebben de weg schoongemaakt. Het elektriciteitsbedrijf is gewaarschuwd om de lichtmast op te ruimen.

Nog een rijder onder invloed

TILBURG: Een 26-jarige man uit Udenhout is vannacht omstreeks 00.30 uur op rijksweg A58 eveneens betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies maar liefst 800 ugl., hij schatte zelf op het feestje dat hij bezocht had acht flesjes bier te hebben gedronken. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Geen aanhoudingen tijdens horecatoezicht Tilburgs Uitgaanscentrum

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vannacht geen arrestaties hoeven te verrichten. Het was vermoedelijk mede vanwege het slechte weer niet erg druk. Wel werden nog twee wildplassers bekeurd. Ook werden vijf automobilisten bekeurd die op de taxistandplaats parkeerden. Voor glaswerk op straat gingen drie stappers op de bon.

Auteur: Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-05-2010 16:13 | © Regio Midden en West Brabant |