Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-05-2010

Grote verkeerscontrole Vrijwillige Politie in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Agenten van de vrijwillige politie hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden aan de Gagelboslaan. Aan de actie namen naast diverse politiediensten ook medewerkers van de
Belastingdienst, Douane, de Inspectie Verkeer- en Waterstaat,
Rijksdienst Wegverkeer en Koninklijke Marechaussee deel. Er werden onder meer 119 bekeuringen uitgedeeld en twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed.

Er werden 403 voertuigen gecontroleerd, waarvan 21 scooters. Er werd van 301 bestuurders een blaastest afgenomen. Er bleken twee bestuurders teveel gedronken te hebben. Een 47-jarige Pool blies 355 ugl. Een 47-jarige man uit Halsteren moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 795 ugl blies.

De Inspectie Verkeer en waterstaat deelde een boete van 450 euro uit aan een Engels personenvervoerder omdat de vereiste vergunningen niet in orde waren. De Belastingdienst spoorde voor 30.000 euro aan openstaande belastingen op en incasseerde ter plaatse direct 2650 euro. Er werd één auto, bestuurd door een 18-jarige man uit Zundert, in beslag genomen die niet verzekerd was.

Een 19-jarige man uit Bergen op Zoom kreeg een proces-verbaal omdat zijn bromfiets was opgevoerd. De brommer haalde op de rollentestbank een gecorrigeerde snelheid van 76 km / uur. Maar liefst 31 km te veel. Het kentekenbewijs werd ingevorderd. De bestuurder kan zijn bromfiets laten herkeuren binnen vier weken.

Whisky afgerekend voor de prijs van wijn

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag zijn bij een groothandel aan de Pergolesilaan een 52-jarige man en diens 41-jarige vrouw betrapt op winkeldiefstal. Het stel had een doos waarin normaliter goedkope flessen wijn zitten gevuld met flessen whisky en bij de kassa voor de prijs van wijn afgerekend. Het personeel van de groothandel was al extra alert omdat al eerder achteraf werd vastgesteld dat op deze wijze ook in andere filialen gefraudeerd moest zijn. De verdachten werden in verzekering gesteld. Inmiddels heeft een van hen toegegeven dat al drie keer eerder vanwege financiële problemen op deze wijze de groothandel was benadeeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Drie stappers aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De agenten belast met het horecatoezicht in het
Roosendaalse uitgaanscentrum hebben vannacht drie arrestaties verricht.

Omstreeks 01.30 uur werden op de Raadhuisstraat twee Roosendalers (15 en 17 jaar) aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van een 18-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat hij de oudste jongen wel kende. Die riep iets over zijn zusje waarna hij zonder enige verdere aanleiding werd aangevallen in zijn rug werd getrapt. De politie arresteerde de twee jongens op de verdenking van openlijke geweldpleging. De jongste verdachte is inmiddels na verhoor, rond 12.15 uur vrijgelaten.
Rond 04.00 uur werd een vechtpartij gemeld in een café op de
Bloemenmarkt. Achterin de zaak hadden twee groepen mannen met elkaar gevochten. Een 46-jarige man uit Dinteloord had verwondingen in zijn gezicht. Een 38-jarige man uit Nieuwkuijk werd als verdachte
aangewezen. Hij zou diverse rake klappen aan het slachtoffer en enkele van diens vrienden hebben uitgedeeld, waarna van hen weer een
tegenreactie kwam en er zich steeds meer mensen mee bemoeiden. De verdachte uit Nieuwkuijk werd aangehouden.

Fietser (53) gewond na botsing met paard

BERGEN OP ZOOM: Een 53-jarige man uit Moerstraten is zondagmorgen omstreeks 11.00 uur op de Huijbergsebaan gewond geraakt, toen hij op zijn fiets in aanraking kwam met een paard. Van getuigen hoorden de agenten dat er drie paarden met ruiters achter elkaar liepen in de richting van de Dreck. Het slachtoffer kwam op de fiets vanuit tegengestelde richting. Tijdens het passeren schrok kennelijk het tweede paard, waarna een botsing niet meer kon worden voorkomen. Het slachtoffer werd met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn aan de linkerzijde van zijn lichaam.

Fietser op snelweg

STANDDAARBUITEN: Een 20-jarige man uit Zevenbergen heeft vannacht omstreeks 01.30 uur een bekeuring van 95 euro gehad omdat hij met zijn fiets over de vluchtstrook van rijksweg A17 reed. De fietser verklaarde dat hij van een schuurfeest kwam en op weg was naar huis. Hij was bij het viaduct bij Standdaarbuiten de snelweg opgereden en kon er vanwege de groenafscheiding niet meer af. Gelukkig werkte de achterverlichting van zijn fiets waardoor hij nog enigszins opviel.

Auteur: Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-05-2010 16:11 | © Regio Midden en West Brabant |