Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-05-2010

Grote brand in Dongen, 16 jarige knul vrijgelaten (tweede bericht)

DONGEN: In aansluiting op de berichtgeving vrijdagavond over de grote brand in een loodsencomplex aan de Bolkensteeg en de daarop volgende arrestatie van een 16-jarige jongen uit Dongen het navolgende. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij heeft zaterdagmorgen in bijzijn van een advocaat een uitgebreide verklaring afgelegd over zijn doen en laten die vrijdagmiddag en avond. De recherche heeft daarop overleg gevoerd met de officier van justitie. Er is gelet ook op andere aanwijzingen besloten de jongen in vrijheid te stellen. Op dit moment kan hij echter nog niet definitief als verdachte worden uitgesloten omdat nog niet alle onderzoeken zijn afgerond.

Vrijdagmiddag werd omstreeks 17.50 uur een uitslaande brand gemeld in een loods schuin achter een autobedrijf aan de Bolkensteeg. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand De brand woedde in twee aan elkaar grenzende loodsen en twee kleinere gebouwtjes. De
brandweercommandant gaf om 18.50 uur het sein brand meester.

Drie arrestaties na bekeuring

WERKENDAM / NIEUWENDIJK: Een bekeuring voor het niet op juiste manier vervoeren van passagiers op een scooter is zaterdagavond geëscaleerd in drie arrestaties.

Agenten zagen op de Raadhuislaan op de parkeerplaats bij de sporthal een scooter rijden met daarop drie personen. De bestuurder kreeg van de agenten een bekeuring omdat hij twee passagiers vervoerde. Na de bekeuring vond één van de passagiers het kennelijk nodig om aan omstanders uit te leggen dat ze een bekeuring hadden gekregen van die kankerlijers. Hierop werd deze knul, een 19-jarige jongeman uit Werkendam omstreeks 23.30 uur aangehouden. Rond 23.55 uur kwamen de ouders een 48-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Werkendam op het bureau aan de Doornseweg in Nieuwendijk verhaal halen over de
arrestatie. Aanvankelijk leken ze begrip te hebben voor de arrestatie maar later verliepen de gesprekken minder vriendelijk. Ze weigerden ook na herhaalde vordering het bureau te verlaten, waarna ook zij werden gearresteerd. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten. Hun zoon werd ingesloten. Hij verklaarde eigenlijk al direct spijt te hebben gehad van zijn opmerking. Het kwam door de drank en door de frustratie over de bekeuring. Hij is rond 11.00 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Pool (43) aangehouden na mishandeling landgenoot (31)

HANK: De politie heeft de zondagmorgen omstreeks 06.00 uur in een woning aan het Hoefken een 43-jarige Pool aangehouden die een 31-jarige landgenoot in de woning bedreigd zou hebben met een mes. Volgens de aangever was de verdachte direct bij thuiskomst ruzie gaan zoeken. Hij gooide met lege en volle bierflessen. Ook was hij door hem met gebalde vuist in het gezicht geslagen en had zijn huisgenoot met een keukenmes gedreigd. Dat mes konden ze afpakken en verstoppen. De verdachte verklaarde dat hij niets gedaan had. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bloedproef na eenzijdig verkeersongeval

OOSTERHOUT: Zaterdagavond is omstreeks 23.30 uur een 60-jarige man uit Chaam gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op rijksweg A59. Hij was met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal gereden en daarna met zijn auto half op de snelweg terecht gekomen. De brandweer heeft het dak van de auto opengeknipt om het slachtoffer er makkelijker uit te kunnen halen. Hij is met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda gebracht. Hij had nekklachten en pijn in zijn buik. Hij werd ter observatie opgenomen. Een GGD arts heeft bloed afgenomen waarmee zijn alcoholgebruik kan worden vastgesteld, omdat de politie vermoedt dat hij onder invloed van alcohol was.

Melding over mogelijke kinderlokker

DONGEN: De politie heeft vanmorgen een melding gehad over een mogelijke kinderlokker. De ouders van een 10-jarige jongen en een 7-jarig meisje gaven door dat hun kinderen vanmiddag rond 12.15 uur op de Anjerstraat waren aangesproken door een man. Deze man was uit een witte bestelbus gestapt en had aan de kinderen gevraagd of ze een snoepje lustten. De kinderen waren geschrokken en snel naar huis gerend. Volgens hen zat er in die bestelauto nog een vrouw. De vader van de kinderen en de agenten die ter plaatse kwamen, hebben nog in de omgeving gezocht maar de kinderen niet meer aangetroffen. De melding zal worden doorgegeven aan de collega's van Tilburg, die een soortgelijke melding hebben gehad donderdagavond op het Pater van den Elsenplein.

Auteur: Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-05-2010 16:18 | © Regio Midden en West Brabant |