Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Proosten op een bruisend Schuttersveld tijdens eerste Zomerzondag

Op het Schuttersveld wordt de (aankomende) zomer gevierd met een reeks Zomerzondagen. Zondag 30 mei vond de aftrap plaats van de reeks. Tussen 12.00 en 17.00 uur waren er doorlopend diverse muziekoptredens, kunstexpos en creatieve workshops. De Zomerzondagen zijn onderdeel van het actieprogramma om van Schuttersveld het bruisende middelpunt van Crooswijk te maken.

Na een Jazz optreden van Rita de Krimpe en haar Combo opende deelgemeentebestuurder Robin de Roon afgelopen zondagmiddag de eerste Zomerzondag. Met een originele Zomerzondagcocktail proostte hij met alle bezoekers op een bruisend Schuttersveld. Vervolgens was er poëzie door De Woorddansers, rapmuziek van Jay Kidd en Kaapverdiaanse muziek met zowel het rustige en melancholische Morna, als de swingende Coladeira. Als uitsmijter was er het debuut van de 8-jarige Kaapverdiaan Devanté met zijn Michel Jackson-act. Terwijl de bezoekers van de muziek genoten, kon men slenteren langs de kramen met werk van kunstenaars uit Kralingen-Crooswijk. Een aantal kunstenaars verzorgde gratis workshops.

Middelpunt van Crooswijk
In en rondom (sport)centrum Schuttersveld worden allerlei activiteiten georganiseerd. Met name jongens maken veel gebruik van de activiteiten op het Johan Cruyff Court en de Richard Krajicek Playground. Om de voorzieningen voor alle omwonenden aantrekkelijk te maken en bij hen onder de aandacht te brengen, hebben de partners op het Schuttersveld de krachten gebundeld. In opdracht van de deelgemeente en gefinancierd vanuit WWI wordt samengewerkt om van Schuttersveld het bruisende middelpunt van Crooswijk te maken. Schuttersveld moet een plek worden waar altijd wat te doen is en waar veel bewoners naar toe komen om te sporten, spelen, ontmoeten en recreëren. Een onderdeel van de aanpak is het verbeteren van het programma-aanbod. De reeks Zomerzondagen, waarvan zondag 30 mei de eerste was, is hiervan een voorbeeld.

De volgende Zomerzondagen zijn op 13 juni, 27 juni en 12 september. Zet deze alvast in uw agenda!