Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Tuinseizoen Botanische Tuin Kralingen geopend

Zondag 30 mei is het nieuwe tuinseizoen geopend in de Botanische Tuin Kralingen. Tevens opende deelgemeentebestuurder Robin de Roon de nieuwe kas.

De opening van het tuinseizoen had dit jaar het thema duizend-en-één-nacht. De Alhambra stond daarbij centraal. Van het middeleeuwse paleis van de Moorse heersers van het voormalige Koninkrijk Granada in Zuid-Spanje werd een replica met miniatuurtuin onthuld. De replica inspireerde de aanwezige kinderen, die met kleine steentjes en andere materialen hun eigen miniatuurtuin konden maken. De Koerdische Stichting Kurkuk zorgde in traditionele kledij voor een muzikale omlijsting en heerlijke hapjes.

Tuin van wetenschappelijke en recreatieve waarde In de Botanische Tuin Kralingen leven meer dan 1000 soorten bomen en planten. Regelmatig vinden er uitwisselingen met andere tuinen in Nederland plaats. Het onderhouden van zadenlijsten en het determineren van nieuwe soorten is een belangrijke functie van de tuin. Naast deze wetenschappelijke functie biedt de tuin recreatieve mogelijkheden. Je kunt er heerlijk rustig zitten en wandelen. Buurtbewoners maken er graag gebruik van. Maar ook bezoekers buiten de deelgemeente bezoeken de tuin. Door de vervanging van de onherstelbare oude kas kan het opkweken van zaden doorgaan en blijft de plantencollectie van de Botanische Tuin Kralingen behouden.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de nieuwe kas te realiseren. Zondag 31 mei is de nieuwe kas geopend door Robin de Roon en is het nieuwe tuinseizoen van start gegaan.

Openingstijden:
Botanische Tuin Kralingen
Cederstraat 5
Maandag t/m vrijdag: van 8.00 tot 16.30 uur.
Zondag: van 10.30 tot 16.30 uur
Toegang: gratis!