KNHS

Doron Kuipers en Jesper Romp winnen KNHS-vdB Cup in Etten-Leur 31 mei 2010
Jesper Romp - Van Schijndel's Kris

1 | 2

ETTEN-LEUR (KNHS) Tijdens het fraaie concours Jumping Etten-Leur werden diverse kwalificatiewedstrijden van de KNHS-springcompetities verreden. Eén daarvan was de KNHS-vdB-Cup. In de wedstrijd voor junioren ging de zege naar Jesper Romp (Riel) met routinier Van Schijndels Kris. Bij de young riders ging de winst naar Doron Kuipers (Mijnsheerenland) met Tendor Fortuna.

In de rubriek voor Young riders wisten vijf combinaties het basisparcours, dat door Kris van Gelder was gebouwd, foutloos af te leggen en zo een startbewijs voor de barrage te bemachtigen. In die barrage bleven twee combinaties opnieuw foutloos. Doron Kuipers was met zijn Tendor Fortuna de snelste en won daarmee de rubriek. Boy Peels (Zundert) had twee tiende van een seconde meer nodig met Charlina van de Laarseheide en werd daarmee tweede. Met ieder vier strafpunten in de barrage volgden Wouter Vos (Apeldoorn) op Chelsea en Stephanie Brugman (Hengelo Ov.) op Qwinto op de derde en vierde plaats.

Junioren
Bij de junioren was het de super geroutineerde Van Schijndels Kris die onder het zadel van Jesper Romp naar de winst liep. De zoon van Goodtimes heeft al onder vele ruiters zijn enorme inzet getoond. Kersvers Nederlands juniorenkampioen Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) is nog steeds in goede vorm. De sympathieke amazone reed haar Verdi naar de tweede plaats. Veni Vidi Vici sprong onder Bas Knijff (Nispen) naar de derde plaats. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) realiseerde in de barrage de snelste tijd maar hoorde ook een balk vallen en moest daarom als vierde aansluiten.

De wedstrijd in Etten-Leur was de laatste van de competitiewedstrijden van de KNHS-vdB Cup. Op zaterdag 19 juni wordt de finale van deze springcompetitie verreden in de fantastische entourage van het CHIO Rotterdam. Stefanie van den Brink gaat met Verdi na de wedstrijd in Etten-Leur afgetekend aan de leiding bij de junioren. Bij de Young riders is het Stephanie Brugman met Qwinto die tot nu toe de meeste punten heeft verzameld.

De deelnemers aan de finale, waarin extra competitiepunten zijn te verdienen, zijn inmiddels bekend. Kijk voor een compleet overzicht en alle competitiebepalingen op www.knhs.nl> springen > competities > KNHS-vdB Cup.

Klik hier voor de uitslagen van de KNHS-vdB Cup en de tussenstand

foto's: Linda Beelen