Gemeente Roermond

Nepdief jat graag bij project Winkel Veilig Roermond

Voor de tiende keer heeft het projectteam Winkel Veilig Roermond onlangs een nepdief ingezet. De nepdief bezocht vorige week winkels in de binnenstad en diverse winkelparken. In 4 winkels werd de nepdief door alert en vriendelijk personeel begroet bij binnenkomst. Door het begroeten van de klant is winkeldiefstal op dat moment oninteressant. De (nep)dief is dan gezien. In 7 winkels kon de nepdief wel met succes toeslaan. Hij slaagde er in goederen te stelen met een totale waarde van
266,-. Uiteraard bracht de nepdief de gestolen goederen per ommegaande terug, inclusief een preventieadvies voor de betreffende winkeliers.

De inzet van de nepdief is één van de onderdelen van het project Winkel Veilig Roermond. Deze inzet gaat nu vooraf aan de Betty Jatgraag Show, waarbij winkeldiefstal op ludieke wijze onder de aandacht wordt gebracht. De Betty Jatgraag Show wordt op 7 juni a.s. uitgevoerd in het CK Theater (19.00 uur) op verzoek van de Gemeente Roermond, de Kamer van Koophandel, het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding, het Servicepunt Detailhandel en het Citymanagement Roermond.

Met deze nepdief en deze leerzame show wordt getracht ondernemers en personeel ervan te doordingen alerter te reageren op (mogelijke) winkeldiefstal. Daarbij worden de 3 As als uitgangspunt genomen: het Aanspreken van klanten, het Aanhouden van de winkeldief en het Aangifte doen.

Eerste publicatiedatum: 31-05-2010 Bijgewerkt: 31-05-2010