Project Gemeente Westland

aanbeveling herbenoeming burgemeester Van der Tak

Raad doet aanbeveling herbenoeming burgemeester Van der Tak

Publicatiedatum: 31-05-2010

De huidige ambtstermijn van burgemeester J. van der Tak loopt tot 1 september 2010.
Ingevolge artikel 61a e.v. van de Gemeentewet en de overige regelgeving terzake van de herbenoemingsprocedure van de burgmeester dient de gemeenteraad ten aanzien van de herbenoeming van de burgemeester voor de volgende periode van 6 jaar een aanbeveling voor de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op te stellen.

Hiertoe heeft de raad op 15 december 2009 een verordening vastgesteld en een Vertrouwenscommissie Herbenoeming Burgemeester ingesteld. Deze commissie bestaat uit de fractievoorzitters van de Raad. De griffier van de raad is van deze commissie ambtelijk secretaris. De Commissaris van Koningin in de provincie Zuid-Holland heeft op grond van zijn wettelijke taken toegezien op en betrokkenheid gehad in de door de Vertrouwenscommissie gevolgde procedure.
De Vertrouwenscommissie heeft haar werk afgerond en een ontwerpaanbeveling opgesteld die overeenkomstig de Gemeentewet eerst in een besloten Raadsvergadering wordt behandeld om vervolgens daarna in een openbare Raadsvergadering te worden vastgesteld. Daarna gaat de aanbeveling door tussenkomst van de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Beide Raadsvergaderingen vinden aanstaande woensdag 2 juni 2010 plaats. In de openbare Raadsvergadering is dit onderwerp geagendeerd om 21:15 uur.

Het raadsvoorstel en het ontwerpraadsbesluit inhoudende de aanbeveling worden beschikbaar gesteld direct voorafgaande aan de openbare Raadsvergadering. Na afloop van deze vergadering wordt gelegenheid geboden om met de burgemeester over de aanbeveling van de Raad aan de Minister van gedachten te wisselen.