Project Gemeente Westland

starterslening

Westlandse startersleningen gaan door

Publicatiedatum: 31-05-2010

Afgelopen week werd bekend dat de bodem van het VROM Startersfonds is bereikt. Uit dit fonds werd de helft van de kosten van de Westlandse Startersleningen betaald. De andere helft droeg de gemeente bij. De bereikbaarheid van koopwoningen voor starters is een belangrijk onderdeel van de Woonvisie van de gemeente Westland en daarom is besloten de regeling op eigen kracht voort te zetten. Het huidige budget is voldoende om tot ongeveer oktober 2010 startersleningen te verlenen.

Inmiddels zijn in Westland al ruim 160 leningen verstrekt. Deze koopstarters zijn door de starterslening geholpen bij het financieren van hun woning, die zij anders vaak niet hadden kunnen kopen. Sinds februari 2009 kunnen ook huurders bij het kopen van een woning gebruik maken van de starterslening. Daarmee wordt niet alleen de doorstroming in de koop maar ook in de huur bevorderd.

Voldoende budget
Wethouder Bogaard (Volkshuisvesting) zet dan ook graag het resterende budget voor startersleningen in om de succesvolle regeling voort te zetten. Bij gelijkblijvende gemiddelde aanvragen per maand is er nog voldoende budget om de regeling tot eind oktober 2010 voort te zetten. De komende tijd wordt een mogelijk vervolg van de regeling onderzocht.

Aanvragen
Voor starters die een starterslening willen aanvragen, blijft de procedure hetzelfde. Aanvragen kunnen bij SVn worden ingediend, zoals voorheen. Meer informatie.