Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-05-2010

Politie arresteert Roosendaler na verdachte situatie met tractor

HUIJBERGEN: De politie heeft maandagmorgen een 46-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens betrokkenheid bij de mogelijke diefstal van een tractor.

Surveillerende agenten zagen rond 00.45 uur een tractor zonder verlichting en - naar later bleek - vals kenteken rijden over de Dorpstraat. Achter de tractor reed een VW Polo die bij het zien van de agenten snel wegreed. De agenten vertrouwden het niet en gingen achter de tractor aan. De bestuurder negeerde een stopteken, maar zette de tractor uiteindelijk op een zandpad aan de Vijverstraat stil. Hij vluchtte door de weilanden weg. Agenten zochten nog met een hond naar hem, maar zonder resultaat. De bestuurder van de Polo, de 46-jarige man uit Roosendaal, kon even later op de Hollandseweg in de kraag worden gevat. Hij is ingesloten op het bureau en zegt niets met de mogelijke diefstal te maken hebben. De man had naar eigen zeggen een joint gerookt en was bang dat hij gecontroleerd zou worden, daarom ging hij er vandoor. Bij hem werd een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden.

Twee inbraken bij horecazaken in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Bij twee horecazaken is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Agenten reageerden maandagmorgen kort voor 06.00 uur op een melding van de eigenaar van een café aan de Dijkstraat dat inbrekers zijn pand hadden bezocht. Met grof geschut bleek de voordeur vernield en waren gokkasten opengebroken. De inbrekers zijn er met een
geldbedrag en rookwaar vandoor gegaan. Bij het opnemen van de aangifte bleek dat er die nacht ook in een nabijgelegen café aan de
Langenoordstraat op soortgelijke wijze was ingebroken. Ook hier waren gokkasten opengebroken, nog niet duidelijk is wat de mogelijke buit is. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 31-05-2010 16:52 | © Regio Midden en West Brabant |