FNV



31-5-2010

De FNV start campagne Bestrijd Jeugdwerkloosheid NU!

Vandaag start de FNV samen met haar jongerennetwerk FNV Jong haar campagne 'Bestrijd Jeugdwerkloosheid NU!' Er zijn nu nog 121.000 jongeren die thuis zitten zonder uitzicht op een baan. De FNV vindt dit aantal veel te hoog. Er moet snel actie worden ondernomen om jongeren te helpen aan een baan. Alle jongeren onder de 27 jaar die langer dan drie maanden werkloos zijn hebben volgens de Wet WIJ bovendien recht op een leerwerkplek.

De werkloosheid in Nederland raakt veel jongeren. Momenteel zitten maar liefst 121.000 jongeren ongewild thuis op de bank zonder werk of studie. De werkloosheid onder deze groep is twee keer zo groot als onder de rest van de beroepsbevolking.

De FNV heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor een scherpere aanpak van de jeugdwerkloosheid. Mede door het plan `Help jongeren de crisis door' van FNV Jong heeft het kabinet vorig jaar 250 miljoen euro uitgetrokken om jeugdwerkloosheid te bestrijden. Toch loopt het aantal werkloze jongeren nog steeds op.

Achter de jeugdwerkloosheidscijfers gaan duizenden gezichten schuil. Iedere jongere heeft zijn eigen verhaal. Met de campagne `Hoe lang moet ik nog zitten?' geeft de FNV werkloze jongeren een gezicht en vragen we aandacht voor het probleem van jeugdwerkloosheid. We roepen de overheid en werkgevers op om jeugdwerkloosheid harder te bestrijden.

Meer weten over de campagne Bestrijd Jeugdwerkloosheid NU?

Surf dan naar www.hoelangmoetiknogzitten.nl!