Gemeente Halderberge


Bouw nieuw schoolgebouw en sportzaal Bosschenhoofd gestart

Symbolische start

Alle kinderen van basisschool Heilig Hart liepen woensdag 26 mei 2010 ieder met een steen in een lange optocht naar de bouwplaats. Daar aangekomen legden zij hun steen in een grote mand. Zo hebben zij 'een steentje bijgedragen' aan de bouw van hun nieuwe school. De stenen krijgen later een plek in het nieuwe schoolgebouw in Bosschenhoofd.

Centrumontwikkeling

De bouw van het schoolgebouw en de sportzaal is het begin van een totale vernieuwing van het centrum van Bosschenhoofd. Een aantal gebouwen in het centrum van Bosschenhoofd is verouderd. Er is behoefte de verschillende diensten vanuit één centrale plek in Bosschenhoofd aan te bieden. De afgelopen jaren hebben verschillende partijen hard gewerkt aan een plan waarin ieders wensen zoveel mogelijk zijn verwerkt. Zo komt er een Multifunctionele Accommodatie (MFA) en worden woningen voor tal van doelgroepen gerealiseerd. De gemeente heeft het bestemmingsplan aangepast waardoor de gewenste vernieuwingen mogelijk zijn. Bernardus Wonen gaat de school, het MFA en de woningen bouwen. De school is naar verwachting volgend jaar zomer klaar.

Sloop St. Gerardushof

Eind vorig jaar zijn zes huurwoningen aan het St. Gerardushof en het kruisgebouw aan het St. Gerardushof 10 gesloopt. De fysiotherapeut en het consultatiebureau, die beiden gevestigd waren in het kruisgebouw, zijn sindsdien tijdelijk gehuisvest in het St. Gerardushof 34. Dit heeft de weg vrij gemaakt om de nieuwe ontwikkelingen te laten plaatsvinden.

Nieuw schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Heilig Hart is meer dan alleen een leerplek, het dient ook als ontmoetingsplaats tussen kinderen onderling, evenals tussen kinderen en volwassenen. Dat gebeurt in een gebouw waarin zoveel mogelijk voorzieningen zijn ondergebracht. Dit gebouw voldoet aan de moderne eisen. Er wordt veel aandacht besteed aan klimaatbeheersing, lichtinval en ventilatie.

Multifunctionele Accommodatie

Volgend jaar start de bouw van de overige voorzieningen waardoor het totaal een Multifunctionele Accommodatie (MFA) wordt, met o.a.:
* kindcluster (school, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, consultatiebureau en buitenschoolse opvang)
* dorpshuis

* bibliotheek

* medisch cluster

Door verschillende voorzieningen bij elkaar te huisvesten ontstaat een kruisbestuiving waar alle partijen profijt van hebben. Door een optimale benutting van de vele samenwerkingsmogelijkheden zal de MFA de spil van het centrum van Bosschenhoofd worden.

Woningbouw

In het centrum worden in latere fases diverse huur- en koopwoningen voor verschillende doelgroepen gebouwd. Door de bouw van diverse seniorenappartementen komen er weer woningen vrij waardoor de doorstroming in Bosschenhoofd op gang wordt gebracht. Ook worden er voor jonge mensen betaalbare koopwoningen in het centrum gebouwd.