Gemeente Halderberge


Samenwerkingsverband Gewoon Doen bestaat twee jaar

Op 19 mei 2010 vierde het samenwerkingsverband Gewoon Doen haar tweede verjaardag. In onze regio wonen ongeveer 26.000 volwassenen voor wie lezen, schrijven en rekenen niet zo gewoon is. Zij ervaren dagelijks welke problemen laaggeletterdheid met zich meebrengt.

Zelfgeschreven brief

De Ambassadeurs Alfabetisering vierden deze dag op bijzondere wijze met een zelfgeschreven brief. Hiermee brengen zij de problematiek van laaggeletterdheid nog eens extra onder de aandacht van de nieuwe colleges (B&W) van de deelnemende gemeenten. In de brief geven het belang van lezen en schrijven aan. Alle ambassadeurs hebben op volwassenen leeftijd de stap terug naar de schoolbank gemaakt en recent leren lezen en schrijven. Het is voor hen dus een prachtige prestatie dat zij deze brief hebben kunnen opstellen.

Citaten

Een paar passages uit de brieven van Ambassadeurs Anke v/d Reijt, Anita Ossewaarde en Tineke Reijerse:

* "Eerst wil ik u zeggen, van harte gefeliciteerd! Omdat u de nieuwe wethouder van Onderwijs bent."

* "Dankzij school kan ik nu beter voorlezen aan de kleinkinderen". Dat wil ik graag op uw werk in het college komen vertellen."
* "Ik kon nog geen kaartje bij de bloemist schrijven, ik schaamde me erg."

* "Ik had moeite om de prijzen van reclames te lezen en dat vond ik erg."

Deelnemende gemeenten

Gewoon Doen is een samenwerkingsverband van gemeenten uit de regio en het Kellebeek College. Samen gaan wij de strijd aan tegen laaggeletterdheid:

* Bergen op Zoom

* Halderberge

* Roosendaal

* Rucphen

* Steenbergen

* Woensdrecht