Gemeente Eindhoven

Burgemeester Van Gijzel Influencer of the Year 2010

Burgemeester Rob van Gijzel is tijdens het afgelopen Strategie Platform voor Gemeenten in Zeist verkozen tot Influencer of the Year. Hij trad hiermee in het voetspoor van Gemeentesecretaris Van Gils van de gemeente Rotterdam die deze titel in 2009 ontving.

Honderdvijftig bestuurders en hoge ambtenaren uit de gemeentelijke sector zijn geïnterviewd. Zij werden gevraagd personen te noemen die volgens hen vooruitstrevend en innovatief zijn en de gemeenten sector naar een hoger niveau tillen. De meest genoemde personen werden genomineerd voor de titel Influencer of the Year 2010.

Andere genomineerden waren :

* Annet Bertram, Gemeentesecretaris, Gemeente Den Haag
* Oenze Dijkstra, Gemeentesecretaris, Gemeente Zwolle
* Henk Huitink, Gemeentesecretaris, Gemeente Amersfoort

Stemming

Genodigden konden via een persoonlijk website een stem uitbrengen op de genomineerden en hun argumentatie daarbij geven. Burgemeester Van Gijzel werd geprezen voor zijn daadkracht en vastberadenheid.

Onder andere zijn inzet voor het WK Voetbal 2018 en zijn initiatief om er voor te zorgen dat de speelsteden periodiek aan tafel zitten bij de staatssecretarissen van VWS en EZ over de ondersteuning door het Rijk worden genoemd. Maar ook het feit dat hij zaken benoemt zoals ze zijn en er naar handelt, waardoor deze de benodigde aandacht krijgen.

Het feit dat de vijfde stad van het land inmiddels zonder discussie (ook internationaal) als werkgelegenheidsmotor (Brainport, Innovatiecentrum, Designstad) en belangrijke speler op de A2-as wordt erkend, is mede te danken aan de onvermoeibare inzet van Burgemeester Van Gijzel als ambassadeur voor de stad.