SGP


SGP'er Bisschop biedt D66 gratis bijles aan

Persbericht
31 mei 2010

Campagnetour SGP
Plaats: Kampen
Lokatie: Pieter zandt Scholengemeenschap
Adres: Kamperstraatweg 1A
Tijd: 19.30 uur

âGoed onderwijs is bij D66 kennelijk niet in goede handen. Het door D66-kamerlid Van der Ham aangekondigde wetsvoorstel over het toelatingsbeleid van scholen miskent de eigenheid en kracht van bijzondere scholen. Bovendien gaat het voorstel voorbij aan de meest basale pedagogische uitgangspunten, wat slecht is voor de opvoeding van kinderen. Ik ben daarom graag bereid om D66 na 9 juni wat gratis bijscholing te geven.â

Dat zei SGPâer en onderwijsman Roelof Bisschop, nummer drie op de SGP-kandidatenlijst voor de aanstaande verkiezingen. Daarmee reageert de derde man van de SGP op het zaterdag aangekondigde voorstel van D66-kamerlid Boris van der Ham. Bisschop begon als docent in het middelbaar onderwijs en is momenteel directeur van het Wartburg College in Rotter-dam.

In het aangekondigde wetsvoorstel wil D66 vastleggen dat scholen bij de benoeming van leraren geen rekening meer mogen houden met levens-stijl. Bijzondere scholen worden daardoor bijvoorbeeld gedwongen leraren te benoemen die ongehuwd samenwonen of anderszins een levensstijl volgen die in strijd is met de identiteit van de school. Deze ideologische scherpslijperij is in strijd met de grondwettelijke vrijheid van onderwijs.

Nadere informatie:
Roelof Bischop, nummer 3 SGP-kandidatenlijst, 06-1137 0882