Gemeente Waterland

13 mei 2010

Verkeershinder

Monnickendam

Onderhoudsplan oevers Karn en Splitshoorn

Maandag 31 mei starten de werkzaamheden voor het vervangen van de beschoeiing aan de Karn en de Splitshoorn (locaties 113, 113A, 114, 115, 116, 117 en 118).
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Waveren BV en beginnen op locatie 115. Vervolgens gaat men verder met locatie 114. Wij vragen u vriendelijk om de vaartuigen die op deze locaties liggen tijdelijk te verwijderen zodat de werkzaamheden voorspoedig kunnen verlopen. Wilt u steigers of aanlegplaatsen op deze locaties voor aanvang van de werkzaamheden verwijderen? Steigers en/of aanlegsteigers die bij aanvang van de werkzaamheden nog niet verwijderd zijn, worden door de aannemer opgenomen en afgevoerd.
Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact opnemen met de opzichter van de gemeente Waterland de heer J. Tol, op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (0299) 658 655.

Gedeeltelijke stremming vaarwater Pierebaan

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Waterland zijn gestart met de werkzaamheden aan het transportsysteem voor het afvalwater van de gemeente Waterland. Er worden nieuwe persleidingen aangelegd. Vooruitlopend op het aanbrengen van de persleidingen worden op dit moment de leidingen voorbereid.
Op de locatie Pierebaan nabij de Gouwzeeschool is een werkterrein ingericht waar alle buizen aan elkaar worden gelast. In verband met de lengte van de persleidingen, worden deze tijdelijk opgeslagen in het water van de Pierebaan tussen de Wagenmakersbrug en de brug bij de Bernhardlaan.

De doorgaande vaarroute zal zoveel mogelijk worden opengelaten. Wel zullen de persleidingen de doorvaart enigsinds beperken. De persleidingen worden met retroreflecterende stickers worden gemarkeerd. Ook zullen waarschuwingsborden worden geplaatst bij de volgende bruggen; Wagemakersbrug, Bernhardbrug en Zeilmakersbrug. Wij verzoeken u uw snelheid aan te passen en rekening te houden met de opstakels in het water.
Deze voorbereidende werkzaamheden zullen naar verwachting tot 30 juni duren.
Wanneer u vragen heeft, bieden het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Waterland u de gelegenheid deze te stellen op een inloop spreekuur. Het spreekuur is op elke woensdagmiddag van de oneven weken, van 13.00 uur tot 15.00 uur en wordt gehouden in de directieruimte op het Galgeriet 8.

Kappen bomen Julianalaan

Op donderdag en vrijdag 20 en 21 mei a.s. zullen 6 stuks iepen worden verwijderd. Het betreft de iepen in de parkeervakken tussen de Nieuwpoortslaan en de Hendrikstraat. Deze iepen worden vooruitlopend aan het herbestraten en de aanleg van een nieuwe beschoeiing verwijderd. Wij verzoeken u op deze dagen geen auto's te parkeren in de bedoelde parkeervakken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Wagelaar. Toezicht word verzorgt door de afdeling openbare werken.