Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Amsterdam 18 mei 2010

Musiclab #2: Noisia, Tom Trago, Michael Schack, Sonic Me en DJ Sniff!

Leon Verdonschot presenteert maandag 31 mei de tweede aflevering van Musiclab in Pakhuis de Zwijger. Te gast zijn drum `n bass trio NOISIA, producer en dj Tom Trago, drummer Michael Schack, dj Sniff en elektronisch muziekduo Sonic Me. Plus de live column door Job de Wit. Musiclab is een twee maandelijkse live 'show&talk' over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. Toegang is gratis.

Programma
Noisia is Nik Roos, Thijs de Vlieger en Martijn van Sonderen. Dit drum 'n bass trio uit Groningen heeft net een debuut album uitgebracht genaamd 'Split the atom'. Daarnaast hebben ze een eigen label en hebben ze al mogen samenwerken met grote internationale artiesten als The Prodigy en Moby.

Tom Trago is lid van een nieuwe lichting Amsterdamse producers en is daarnaast niet onverdienstelijk dj van beroep. Trago draaide onder andere voor Parra Soundsystem en Rush Hour. Zijn nieuwe album 'Voyage Direct' is een ode aan Trago's liefde voor disco en housemuziek.

Michael Schack, is een Belgische drummer die bij bekende bands en artiesten als Ozark Henry, Kate Ryan en Milk Inc. speelt. Hij komt demonstreren hoe de gloednieuwe Roland Octapad SPD30 werkt en klinkt.

DJ Sniff (Takuro Mizuta Lippit) gelooft in de instrumentale autonomie van de draaitafel en de muzikaliteit van de DJ. Hij is een draaitafel muzikant, die zich richt op experimentele muziek. Daarnaast is hij sinds 2007 artistiek directeur van STEIM.

Sonic Me komt uit Leiden en Berlijn. Richard Veenstra en Joris Wolff spelen zowel live als in de studio. Ze hebben remixen gemaakt voor onder andere White Lies en Moke. Sonic Me zal tijdens Musiclab een live review doen van de TNR-O, een nieuwe versie van de revolutionaire Tenori-on van Yamaha.

Job de Wit is popjournalist en schrijft voor onder andere Nieuwe Revu. Hij voorziet deze aflevering van Musiclab wederom van een interessante live column. Presentator Leon Verdonschot is schrijver en radiomaker. Daarnaast is hij als televisiepresentator bekend van programma's als 'Terug naar Lowlands'.

Musiclab
Maandag 31 mei 2010 | 20:00 tot 22:00 uur | Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 Amsterdam grote zaal | gratis entree, aanmelden via www.dezwijger.nl/musiclab

Musiclab wordt gerealiseerd door Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Muziek Centrum Nederland, Studio for Electro-instrumental Music (STEIM) en Interface Magazine.