IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, LLINK, NMO/NIO, IKON
Maandag 31 mei tm vrijdag 4 juni 2010
19.00-21.00 uur


* Maandag 31 mei
Omroep: Llink, presentatie: Pieter Hilhorst

Pieter Hilhorst ontvangt beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout. Zijn nieuwe tentoonstelling Infernopolis, die op 29 mei wordt geopend, gaat over thema's als leven en dood, het recyclingproces, autonomie, zelfvoorzienend leven, economie en macht.


* Dinsdag 1 juni
Omroep: NIO, presentatie: Nuweira Youskine

Presentatrice Nuweira Youskine gaat in gesprek met Afrika-deskundige Stephen Ellis over conflicten, geweld en veiligheid in Zuid-Afrika, Somalië, Nigeria en de rol van Al Qaida in de Sahara.


* Woensdag 2 juni
Omroep: Llink, presentatie: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken spreekt met GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi. Hij is de enige man in de top 6 van GroenLinks op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dibi diende onlangs in de Kamer een voorstel in voor een landelijk verbod op megastallen.


* Donderdag 3 juni
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas praat met Jaap Smit. De bevlogen dominee zonder vakbondservaring wordt de nieuwe voorzitter van de vakcentrale CNV.


* Vrijdag 4 juni
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Theodor Holman heeft Wieneke 't Hoen te gast, conservator van de tentoonstelling 'Dicht bij Elschot'. Het is het 50e sterfjaar van schrijver Willem Elsschot (1892 - 1960). In zijn geboortestad Antwerpen is er de komende tijd veel over hem te doen. Centraal staat de tentoonstelling 'Dicht bij Elsschot' die vanaf 30 mei tot eind van het jaar te zien is. Wieneke 't Hoen schreef het boek bij de tentoonstelling, met veel ongepubliceerd materiaal.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl


IKON