Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Politiek geeft antwoord via NOS YouTube-kanaal

HILVERSUM, 28 mei 2010 ­ Met nog krap twee weken tot de landelijke verkiezingen, neemt het aantal inzendingen op het NOS YouTube-kanaal iedere dag toe. Naast videovragen van het publiek, staan er inmiddels ook al meerdere antwoorden van politici online.

Het spits werd afgebeten door Marianne Thieme (lijsttrekker PvdD) die afgelopen dinsdag antwoord gaf op videovragen over o.a. het eigen risico in de zorg en jeugdwerkloosheid. Op woensdag reageerde Tweede Kamerlid Boris van der Ham (D66) en op donderdag 27 mei nam Rita Verdonk (lijsttrekker Trots) een aantal videovragen 'in behandeling' .

In aanloop naar de verkiezingen legt de NOS videovragen die zijn ingezonden via het NOS YouTube-kanaal voor aan politici om een antwoord te krijgen. Dit gebeurt o.a. tijdens de videochats die plaatsvinden op werkdagen om 12.10 uur en te zien zijn via nos.nl en Politiek 24. Vandaag schuift Tweede kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) aan.

Voor volgende week hebben de volgende politici hun deelname bevestigd:

Maandag 31 mei : Martijn van Dam ( Tweede Kamerlid PvdA)

Dinsdag 1 juni: Kees van der Staaij (lijsttrekker SGP)

Woensdag 2 juni: Sadet Karabulut (Tweede kamerlid SP)

Alle politieke partijen, vertegenwoordigd in de Tweede Kamer zijn benaderd en uitgenodigd voor een videochat.

De vragen én antwoorden zijn te bekijken via: youtube.nl/nederlandkiest. Inzenden kan nog tot en met 8 juni, waarbij de beste vragen, geselecteerd door de NOS-redactie, een plek krijgen in het NOS Verkiezingsdebat op televisie.

Over YouTube

YouTube is 's werelds meest populaire online videogemeenschap. Het stelt gebruikers in staat om unieke content te ontdekken, bekijken en delen, en biedt hen een platform om met anderen, waar zij zich ook maar ter wereld bevinden, in contact te komen en om elkaar te informeren en inspireren. De website doet tevens dienst als distributieplatform voor makers van content en adverteerders van alle omvang. Het hoofdkantoor van YouTube, LLC is gevestigd in San Bruno, Californië. YouTube is een dochteronderneming van Google Inc.


Noot voor redacties




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)