Hertog Jan Grand Prestige krijgt 2 sterren bij "Superior Taste Awards"


Grand Prestige, kroonjuweel onder de Hertog Jan bieren, in Brussel bekroond met 2 sterren

BREDA, 20100531 -- Hertog Jan meesterbrouwer Gerard van den Broek: "Ik ben enorm trots dat Grand Prestige deze belangrijke onderscheiding heeft gekregen. We hebben niet alleen een verse Grand Prestige ingezonden, maar ook een fles uit 2005, die vijf jaar heeft gerijpt in de kelder van onze brouwerij. Die deed het in de jurering nog iets beter en zit zelfs dicht tegen de hoogste waardering van drie sterren aan. Maar met twee sterren ben ik ook tevreden, zeker als je bedenkt dat het merendeel van de inzendingen geen of hooguit één ster ontvangt."

Over de Superior Taste Awards
De Superior Taste Awards Ceremony wordt jaarlijks georganiseerd door het International Taste & Quality Institute. De juryleden worden gekozen uit twaalf vooraanstaande Europese culinaire/sommelier organisaties.
De Superior Taste Award is een unieke internationale erkenning gebaseerd op blinde jurering door chefs en sommeliers die opinieleiders en experts zijn op het gebied van smaak. De volgende Awards kunnen worden toegekend:
*Drie sterren, `exceptional' met score tussen 90 en 100
*Twee sterren, `remarkable' met een score tussen 80 en 90
*Eén ster, `notable', met een score tussen 70 en 80

Over Hertog Jan en Grand Prestige
De bijzondere bieren van Hertog Jan worden gebrouwen in de authentieke Hertog Jan brouwerij in Arcen, die jaarlijks ruim 40.000 bezoekers trekt. Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn premium pilsener en ruime assortiment speciaalbieren, waaronder het kroonjuweel Grand Prestige. Deze gerstewijn kan zich door rijping over meerdere jaren doorontwikkelen tot een bijzondere drank met een portachtig karakter. Onlangs zijn 20 flessen gerijpte Hertog Jan Grand Prestige voor het goede doel geveild door Christie's in Amsterdam, met een totale opbrengst van 7250 Euro.
Hertog Jan is onderdeel van 's werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Jupiler, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





Ingezonden persbericht