NETASQ introduceert nieuw Virtual Appliances Portfolio


Virtual appliance wordt nieuwe standaard in netwerkbeveiliging

BREDA, 20100531 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security-oplossingen, kondigt een nieuw netwerkbeveiligingsportfolio aan. Het nieuwe portfolio stelt zowel kleine als zeer grote bedrijven in staat om te profiteren van de voordelen van virtualisatie in combinatie met toekomstvaste netwerkbeveiligingsfuncties. Zij kunnen van deze netwerkbeveiligingsfuncties gebruik maken zonder de initiële aanschafkosten van hardware. Het nieuwe portfolio bestaat uit de VS5 en VS10 voor servers, de V50, V100, V200, V500 voor het MKB-segment en de VU voor grote organisaties. Het nieuwe portfolio is bovendien compatibel met VMWare en Citrix. Dit garandeert een eenvoudige installatie en een goede integreerbaarheid.

VS5 en VS10 voor servers
Met de VS5 en VS10 servers garandeert NETASQ dat de servers van bedrijven ook in een virtuele omgeving profiteren van de real-time bescherming tegen netwerkbedreigingen. Tevens wordt volledige inzichtelijkheid en controle geboden op kwetsbaarheden in webapplicaties die worden gehost op virtuele servers. NETASQ's Virtual Security Appliances voor servers maakt gebruik van de, in de praktijk bewezen, EAL4 + certificering die data- en spraakverkeer beveiligt. Additionele beveiliging wordt zonder extra kosten geleverd met het real-time vulnerability management systeem SEISMO.

Virtualisatie voor het MKB
NETASQ biedt bedrijven in het MKB-segment een geïntegreerde oplossing van een volwassen, IPS gebaseerde, Unified Threat Management oplossing met een real-time analyse en de voordelen van een virtuele omgeving. De basis van het virtual appliances portfolio voor het MKB wordt gevormd door NETASQ's Zero-day Intrusion Prevention System met onder andere een firewall, een antivirus en antispam oplossing. Verder biedt de oplossing bescherming voor VoIP-verkeer en worden netwerkprotocollen en applicaties geanalyseerd om bedreigingen op te sporen en te blokkeren. Hierdoor wordt een buitengewoon hoog niveau van beveiliging geboden.

Virtualisatie voor grote organisaties
NETASQ's VU (U staat voor Unlimited) is een oplossing voor organisaties die zeker willen weten dat hun bedrijfskritische toepassingen net zo beveiligd zijn in een virtuele omgeving als dat ze zijn in een traditioneel netwerk. De oplossing biedt centraal beheer van meerdere fysieke en virtuele appliances. Daarnaast ondersteunt de oplossing netwerksegmentatie en wordt een optimale bescherming geboden bij communicatie tussen verschillende locaties. De kern van de Virtual Appliance voor grote organisaties wordt gevormd door de toonaangevende Intrusion Prevention engine. Deze levert real-time gedrags- en protocolanalyse van dataverkeer.

Rolf van Gent, Director North and East Europe bij NETASQ, zegt hierover: "Elk bedrijf, ongeacht de grootte, heeft het recht op een goede netwerkbeveiliging en de vele voordelen van virtualisatie zoals load balancing, schaalbaarheid en snelle data recovery. We zijn er trots op dat we, met ons nieuwe Virtual Appliances portfolio, samenwerken met prominente namen zoals VMWare en Citrix. Door deze samenwerking beschikken wij over oplossingen voor servers, MKB-ers en grote organisaties, zonder dat bedrijven geconfronteerd worden met de initiële aanschafkosten voor hardware. Wij hadden al een sterke positie verworven op de netwerkbeveiligingsmarkt maar met dit nieuwe portfolio onderscheiden wij ons op een nieuwe en unieke manier."

---------------------
Over NETASQ
Met meer dan 55.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 750 partners verspreid in meer dan 40 landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com.





Ingezonden persbericht