Dura Vermeer

Rotterdam - 31 mei 2010

Spectaculaire start verkoop Westerlaantoren te Rotterdam

Per fietstaxi of watertaxi naar de bouwplaats om op dertien hoog je mogelijk toekomstige woning te bekijken gebeurt niet elke dag. Geïnteresseerden in het project Westerlaantoren, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rosmalen, overkwam het tijdens de start verkoop.

Met 160 interesseformulieren voor slechts 43 exclusieve appartementen is de animo voor wonen in de Westerlaantoren, dat staat voor prominent wonen op het mooiste plekje van Rotterdam, groot te nomen. Wonen in de Westerlaantoren is wonen in een statige, groene locatie, met alle comfort van de wereld en een uitzicht op een wereldstad. Optimaal genieten van Het Scheepvaartkwartier, Het Park en de Maas.

Het project
In opdracht van Calandstraat CV, is Dura Vermeer Bouw Rosmalen BV het voormalige hoofdkantoor van Vopak in Rotterdam, de Westerlaantoren, aan het renoveren en optoppen.

Architectenbureau Ector Hoogstad tekent voor de renovatie en het optoppen van het kantoor met vijf extra verdiepingen plus een dakopbouw (koepel) met installaties. Door deze uitbreiding komt het totaal aantal verdiepingen van de Westerlaantoren uit op twintig. De eerste tot en met de tiende verdieping is gereserveerd voor ca. 9.000 m2 kantoorruimte. Vanaf de elfde tot en met de negentiende verdieping komen luxe koopappartementen. De appartementen variëren qua oppervlakte van ca.100 m2 bruto vloeroppervlak tot ca.180 m2 bruto vloeroppervlak.

De gevel worden bekleed met zwart en wit geglazuurde keramische elementen, dezelfde als de laagbouw van het naastgelegen hoofdkantoor voor Koninklijke Vopak NV. Een nieuw stalen raamwerk aan de buitenkant van de oorspronkelijke betonnen torenconstructie zal de balkons gaan dragen. Vanuit de toren heeft de gebruiker een uniek uitzicht over "Het park" aan de noord- en westzijde en over "de Maas" aan de zuidzijde.

Per verdieping zullen vijf appartementen worden gerealiseerd. De vraagprijzen liggen vanaf EUR 400.000, - vrij op naam.