Ingezonden persbericht



999 Games distribueert nieuw label kinderspellen:
Drie Magiërs betoveren Nederlandse spellenmarkt

Almere, 31 mei 2010 - Vanaf vandaag ligt er een nieuw spellenlabel in de winkels: Drie Magiërs Spellen. Het Nederlandse 999 Games is door de Duitse fabrikant Schmidt Spiele gevraagd het kinderspellenmerk in Nederland uit te brengen. Daarmee wordt het spellenschap voor kinderen verreikt met kwalitatieve titels, waarin plezierbeleving centraal staat.

Vanaf nu staan de eerste vier Nederlandstalige titels in het schap: Varkenspesten, Kakkerlakkenpoker, Kakkerlakkensoep en Kakkerlakkensalade. In het najaar volgen nog eens twee titels. De keuze voor deze spellen is gebaseerd op de populariteit in thuisland Duitsland en het succes van de Duitstalige versies in Nederland.

Aan wal in spellenland
In Europa staat Nederland als spellenland bekend. Om deze reden wil het van oorsprong Duitse merk zich steviger in Nederland vestigen. Het brede afzetkanaal van 999 Games en het succes van de spellen in hun assortiment, zoals De Kolonisten van Catan, Carcassonne en Halli Galli, liggen ten grondslag aan de vraag van de Duitse marktleider om de 'Drie Magiërs' in het buurland groot te maken. Een aantal spellen van Drei Magier Spiele was al op kleine schaal in Duitse dozen en met meertalige speluitleg in de schappen van Nederlandse winkels te vinden. Nu de spellen uit het assortiment geheel in het Nederlands worden uitgegeven, groeit Drie Magiërs Spellen uit tot een volwaardig merk.

Peter Christoph namens 999 Games: "We verwachten dat het merk goed van de grond zal komen en onder de spellenliefhebbers terrein wint. De spellen vormen een aanvulling op het bestaande aanbod met spellen die opvallen door hun funfactor: de spelmechanismen zijn vaak chaotisch en hilarisch. Plezier beleven staat voorop bij Drie Magiërs Spellen."

Spelen in het donker
De spellen zijn geschikt voor kinderen tussen vier en acht jaar. Er zijn verschillende niveaus, aangepast per leeftijd, variërend van behendigheidsspellen tot blufspelletjes. Christoph: "Veelzijdigheid is typisch voor het assortiment. De spellen zijn toegankelijk, ook voor jonge kinderen. Spelbeleving staat voorop; zo leidt bijvoorbeeld Kakkerlakkensalade al gauw tot hilariteit onder de spelers! Ook typerend zijn de vernuftigheden van de spellen. Denk aan in het donker spelen met oplichtende speelstukken."

Prijzenkast
Diverse titels van Drei Magier Spiele zijn met spellenprijzen bekroond. In 2004 wint Geistertreppe de belangrijkste Duitse spellenprijs Kinderspiel des Jahres, gevolgd door Das Magische Labyrinth in 2009. In 2006 wint Nacht der Magier de Deutsche Spielepreis in de categorie Beste Kinderspel. In Nederland is in 2008 de internationale versie van Kakkerlakken Salat genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar.

Historie van Drie Magiërs
In 1994 stichten twee 'magiërs' in Duitsland de speluitgeverij Drei Magier Spiele, versterkt door een 'derde magiër', wiens illustraties, titelplaten en grafische concepten vorm geven aan de kleine uitgeverij. Drei Magier Spiele krijgt in Duitsland naam als vooraanstaand aanbieder van hoogwaardige kinderspellen. Sinds 2003 wordt nauw samengewerkt met Schmidt Spiele, waarna zij in 2008 de rechten van het merk Drei Magier Spiele en de gepubliceerde spellen koopt en daarmee het voortbestaan van een kwaliteitsmerk garandeert. In 2010 maakt het merk een grote stap en worden Nederlandstalige titels uitgegeven. Voor informatie: www.driemagiersspellen.nl.